NA24.no

Staten punger ut til pionerdykkere

Foto: Kallestad, Gorm
Sist oppdatert:
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) betaler ut 67.000 kroner til samtlige skadde nordsjødykkere og døde dykkeres pårørende.

Da dykkerne fikk medhold av Den Europeiske Menneskerettsdomstolen 5. desember, gjorde Frp-statsråden det klart at det ikke var aktuelt å anke.

Det betyr at staten påtar seg ansvar for dykkernes advokatutgifter, samt utbetaling av tort-og-sviesummen på 67.000 kroner til de sju som frontet pilotsakene. Nå har arbeidsminister Robert Eriksson bestemt seg for å utvide utbetalingen til å gjelde samtlige skadde nordsjødykkere og døde dykkeres pårørende, skriver Dagbladet ifølge NTB.

- 260 dykkere og etterlatte vil få utbetalt 8.000 euro umiddelbart etter at Strasbourg-dommen er rettskraftig i begynnelsen av mars, sier Robert Eriksson til Dagbladet.

Leder for Offshoredykkerunionen, Henning Haug, er fornøyd.

- Jeg synes dette er veldig gledelig. For fattige dykkere og deres familier kommer pengene godt med, sier Haug.

Men han påpeker at Erikssons avgjørelse om å la ordningen omfatte alle 260 er i overensstemmelse med Strasbourg-dommen. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere