NA24.no

4 av 10 tåler ikke høy rente

Sist oppdatert:
Svært mange av oss tåler ikke det rentenivået enkelte eksperter spår.

Svært mange nordmenn mener at de ikke har råd til det rentenivået ekspertene spår vi vil få, skriver Aftenposten mandag.

De fleste spår at renten skal opp, men det er delte meninger om hvor mye renten skal stige de neste årene.

En undersøkelse MMI gjorde for Nordea i april viser at mange nordmenn ikke tåler selv mindre renteøkninger. Hele 21 prosent av respondentene oppgir at de ikke har råd til en boliglånsrente på over 5 prosent.

Ytterligere 19 prosent tåler ikke rente over 7 prosent - til sammen oppgir altså 40 prosent av husholdningene at de ikke takler en rente over 7 prosent.

- Det er alvorlig. Derfor må man være høyst forsiktig med å ta opp nye lån, og nedbetale gjeld hvis man har anledning, sier Carsten O. Five, økonomirådgiver og tidligere ansvarlig redaktør for Dine Penger, til Aftenposten.

Kun åtte prosent av norske husholdninger har bundet renten.

- Dersom privatøkonomien din ikke tåler høyere rente enn renten på et tiårs fastrentelån, bør du seriøst vurdere å binde renten på hele lånet, mener Five.

Han anbefaler å binde renten i ti år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere