NA24.no

4 av 5 mener vi betaler for mye skatt

Foto: Montasje/ Sara Marie Vollset (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Vi har ikke akkurat glade skattebetalere her til lands.

Det er tiden for at skattepengene renner inn på konto, eller det faktum at man faktisk må ut med noen sure penger for å betale for skattesmellen for året i fjor. Norske lønnsmottagere er ikke spesielt fornøyde med det nivået skattene ligger på.

En undersøkelse gjennomført i mai måned viser at hele 78 prosent mener at vi betaler for mye i skatter og avgifter her til lands.

FrP mest negative til skatt
Ikke overraskende er det FrP, det tidligere Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep, som har velgerne som er mest negative til dagens nivå på skatter og avgifter. Hele 92 prosent av deres velgere er negative til hvor mye de selv må betale til staten.

Også velgerne til Venstre og Høyre har en klar overvekt av de som mener at skatte-og avgiftsnivået er for høyt.

En av grunnene til den negative holdningen er at velgerne til spesielt FrP mener at staten ikke jobber for deres beste. Kun 6 prosent av FrPs velgere mener at staten for det meste jobber for deres beste. Hos Høyres velgere er prosenten 27.

Senterpartiet er mest positive til skatt
Partiene som er en del av den rødgrønne regjeringen har samtidig velgere som ikke er fullt så negative til dagens skattenivå. Blant Arbeiderpartiets velgere er det 40 prosent som mener at man betaler for mye, mens tallet er 30 prosent hos Sosialistisk Venstreparti.

Mest positive, eller det partiet som har færrest velgere som mener at skattenivået er for høyt, finner du hos Senterpartiet. Hele 76 prosent mener at dagens nivå ikke er for høyt.

Samtidig mener kun 55 prosent av Senterpartiets velgere at staten jobber stort sett for deres beste.

Hva mener du om skattenivået? Si din mening i kommentarfeltet under.

Undersøkelsen ble gjennomført i mai måned ved et tilfeldig utvalg på 1057 personer hos leserne til Nettavisen, Side2, NA24 og Side3. Totalt leses disse magasinene av 1,3 millioner hver uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere