NA24.no

40 fotballstjerner i samlet front mot DNB

Foto: Pedersen, André (Scanpix.)
Sist oppdatert:
Krever erstatning etter å ha tapt 13 millioner kroner.

Spillere i eliteserien kan samlet ha tapt rundt 13 millioner på DNBs strukturerte spareprodukter. Det skriver E24.no tirsdag.

- Om lag 40 spillere har samlet seg, og vi kjører saken gjennom en advokat. Vi mener at vår sak har store likhetstrekk med Røeggen-dommen, sier tidligere Molde-spiller Anders Hasselgård til E24.

Hasselgård er en av mange fotballspillere som i 1999 og 2000 ble anbefalt å låne penger for å kjøpe et såkalt strukturert spareprodukt.

Spillerne E24 har snakket med, sier selgeren viste frem regnestykker med superavkastning, og la frem grafer fra 90-tallet hvor pilene i aksjemarkedene pekte rett opp.

Etter råd fra selgeren endte mange med å ta opp lån på mellom 750.000 og én million kroner for å satse på produktet, men ikke lenge etter begynte minusene å melde seg i brevene fra DNB.

Blusset opp etter Røeggen-dommen
Etter Røeggen vant i Høyesterett, har diskusjonen innad i klubbene blusset opp igjen. Anders Hasselgård har de siste ukene samlet spillere fra hele Norge for å gå til felles sak mot DNB.

Rundt 40 spillere som på den tiden spilte på Rosenborg, Molde, Vålerenga, Lyn, Bodø Glimt og Stabæk er representert.

Blant klagerne finnes profiler som Knut Anders Fostervold, Daniel Berg Hestad, Erik Hoftun, Ståle Stensaas, Jon Knudsen og Mike Kjølø.

Banebrytende dom
Høyesterettsdommen i Røeggen-saken som falt i slutten av mars 2013, har prinsipiell betydning for rundt 2.000 lignende saker som står på vent i Finansklagenemda og rettsapparatet.

Røeggen lånte høsten 2000 vel 500.000 kroner av DNB for å investere i det banken kalte garanterte spareprodukter. Seks år senere, da bindingstiden var over i 2006, hadde han tapt 230.000 kroner på å følge bankens råd.

DNB må betale Røeggen 230.000 kroner pluss renter.

Oppfordrer bankene til å punge ut
Etter dommen har Forbrukerrådet bedt alle banker betale tilbake det kundene har tapt på de lånefinansierte produktene.

- Det er forstemmende at bare et lite mindretall av kundene har fått beskjed om at banken vil erstatte deres tap etter Høyesteretts knusende dom, sier direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland i en pressemelding.

Onsdag sendte Forbrukerrådet et brev til alle banker og finansinstitusjoner som har solgt tilsvarende produkter om å komme på banen.

«Etter dommen i Høyesterett i Røeggen-saken må bankene som har solgt tilsvarende produkter, og som ikke kan dokumentere at de har gitt langt bedre informasjon enn DNB, raskt gjøre opp for seg overfor sine kunder», skriver Forbrukerrådet i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere