NA24.no


NEDBEMANNER: Torsdag fikk de ansatte i Skanskas avdelingskontor i Stavanger beskjed om at 40-45 av de rundt 80 ansatte vil miste jobben sin i løpet av året. Illustrasjonsfoto: Skanska
NEDBEMANNER: Torsdag fikk de ansatte i Skanskas avdelingskontor i Stavanger beskjed om at 40-45 av de rundt 80 ansatte vil miste jobben sin i løpet av året. Illustrasjonsfoto: Skanska

40-talls Skanska-ansatte mister jobben

Sist oppdatert:
Halverer Stavanger-avdelingen.

Torsdag fikk de ansatte i Skanskas avdelingskontor i Stavanger beskjed om at 40-45 av de rundt 80 ansatte vil miste jobben sin i løpet av året.

Det bekrefter Skanskas kommunikasjonsdirektør Pål P. Syse overfor Nettavisen.

- Byggvirksomheten har over tid slitt med lønnsomheten og med å få tilstrekkelig med ordre, og dermed ser vi oss nødt til å avvikle mellom 40 og 45 årsverk i Stavanger.

Kommunikasjonsdirektør i Skanska, Pål Syse. Foto: Skanska

Siden de fleste ansatte ved kontoret har fulltidsstillinger innebærer det at så mange som 45 personer kan stå uten jobb innen året er omme.

- Avviklingen av stillingene vil skje etter hvert som prosjektene de er i avvikles. Det vil skje gjennom dette året.

- Håpet i det lengste

Ifølge Syse er det mulig at noen av de rammede kan overflyttes til andre avdelinger i Skanska eller til andre arbeidsoppgaver, men han er klar på at det blir oppsigelser.

- Det kommer vi ikke unna. Det er aldri hyggelig å gi eller motta beskjeden om at noen mister jobben, men realiteten er at vi ikke kan fortsette slik vi har. Vi har håpet i det lengste, men det gikk ikke.

Kommunikasjonsdirektøren forklarer at Skanska-avdelingen i Stavanger har ordre på rundt 170 millioner, mens organisasjonen som den er i dag greier ordre for 500-600 millioner, og dermed sitter med en stor overkapasitet.


- «Ikke tilfredsstillende» økonomi

Avdelingen har ifølge Syse de siste årene hatt en økonomi som er «ikke tilfredsstillende», og som skiller seg fra andre Skanska-avdelinger.

Skanska-avdelingen i Stavanger driver i hovedsak byggvirksomhet, og kommer til å fortsette med det, men i en mindre skala.

- Skyldes kuttene den økonomiske nedgangen man har sett i Rogaland de siste årene?

- Vi kan ikke bare skylde på det, for det er fortsatt marked for byggvirksomhet i Rogaland. Men det er klart det er en kombinasjon av det og vår evne til å få oppdrag som vi kan utføre og tjene på, som gir dette resultatet. 

Sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere