*Nettavisen* Økonomi.

4,1 mill. brannfarlige batterier

Dell trekker tilbake 4,1 millioner batterier for bærbare datamaskiner. Sjekk om du er rammet.

15.08.06 15:06

Det har de siste ukene vært mye oppstyr rundt datamaskiner fra Dell og Apple som har eksplodert eller begynt og brenne.

I kjølvannet av det vil nå Dell bytte ut 4,1 millioner batterier som er solgt i hele verden i perioden 1. april 2004 til 18. juli 2006. 2992 av disse skal være levert til Norge.

Sony-skapte
Alle batteriene skal være laget av Sony, men vil være merket med «Dell» og «Made in China», «Made in Japan» eller «Battery cell made in Japan, assembled in China».

Batteriene er solgt med alle modellene av selskapets bærbare datamaskiner, samt deres bærbare arbeidsstasjoner i Precision-serien. De er også solgt separat eller kan ha blitt satt inn i datamaskinen som følge av reparasjoner.

Det er likevel ikke sikkert du har et slikt batteri i din datamaskin. Det skal være rundt 18 prosent av de bærbare datamaskinene
som Dell har produsert som skal være rammet.

Overopphetning har skylda
- I sjeldne tilfeller kan en kortslutning føre til at batteriet overoppheter, som fører til røyk eller brann, sier Dell-talsmann Ira William til AP.

Det skal ifølge AP være registrert 339 tilfeller av batterier som har overopphetet på alle typer bærbare datamaskiner mellom 2003 og 2005 i USA.

Sjekk om du er rammet
Detaljer om hvordan du kan identifisere om du har et slikt batteri, og hvordan du går frem hvis du har et slikt batteri, finner du her.

Ifølge The Inquirer kommer denne batterisaken til å koste Dell flere hundre millioner dollar, og trolig vil Dell forsøke å skyve hele eller deler av denne regningen over på Sony som har produsert batteriene. Dette blir langt på vei bekreftet av en pressemelding fra Dell der det står at Dell ikke tror denne enorme utbyttingen av batterier vil påvirke det økonomiske resultatet i selskapet.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.