Gå til sidens hovedinnhold

42 av 46 Obos-boliger revet vekk på Majorstua

Men toppleiligheten som har en prislapp på 95 millioner kroner, er ennå ikke solgt.

I begynnelsen av januar skrev Estate Nyheter at OBOS og Veidekke hadde mer enn 500 påmeldte til det første salgsmøtet for high-end-prosjektet Middelthunet ved Frognerparken. Nå er første salgsmøte gjennomført, og status er at 42 av 46 leiligheter ble revet vekk i løpet av 90 minutter.

– Vi har aldri sett en liknende interesse for et boligprosjekt i Oslo. Flere hundre mennesker møtte opp til salgsstarten i Colosseum kino i går kveld, og over 90 prosent av leilighetene i første salgstrinn ble solgt i løpet av halvannen time, sier Herman Engesgaar, som er daglig leder for M17 Utvikling AS – et selskap som er eid 50/50 av OBOS og Veidekke Eiendom.

Pris: 95 millioner

Blant de 46 boenhetene som ble lagt ut for salg, er toppleiligheten i 12 etasje. Den er på 390 kvadratmeter, og har takterrasse og balkonger på tilsvarende areal. Prisen er 95 millioner kroner. Dette er én av de fire leilighetene som ikke ble solgt i går.

Les også: Obos-leilighet til salgs for 95 millioner

– Vi regner med å få solgt den underveis. Vi har også interessenter til denne leiligheten, sier Engesgaar.

Arne Baumann, konserndirektør boligutvikling i OBOS og styreleder i M17 Utvikling AS, karakteriserer salgsstarten i går kveld som «helt fantastisk» og mener den bekrefter at de har truffet blink hos målgruppen.

Middelthunet er et boligprosjekt som bygges midt på Majorstuen, med Frognerparken som nærmeste nabo. Totalt er det 329 boliger som skal selges, og torsdag kveld ble de første 46 leilighetene lagt ut for salg.

Første salgstrinn

Første salgstrinn består av treromsleiligheter og større. Allerede 7. februar åpner OBOS og Veidekke Eiendom for andre salgstrinn på Middelthunet. Da er det toromsleilighetene som legges ut for salg.

– Over 200 boligkjøpere har allerede meldt sin ankomst til dette salgsmøtet, og flere kommer inn for hver dag som går, sier Engesgaar.

Middelthunet skal bygges på eiendommen til det gamle Nordea-bygget på Majorstuen, tett på ett av Norges største kollektivknutepunkt.

– Med flere hundre nye boliger og en rekke næringslokaler, vil Middelthunet gi nytt liv til en viktig del av Majorstuen – også etter kontortid, sier Engesgaar.

Boligene varierer fra 43 til 390 kvadratmeter, og med både priser og romløsninger «som er tilpasset ulike behov og økonomi». Nesten alle kommer med én eller flere balkonger. I tillegg har man utsikt til Frognerparken i det nære, og Oslofjorden i det fjerne, fra to felles takterrasser. Boligene optimaliseres i tillegg for bruk av smarthusteknologi.

Kommentarer til denne saken