NA24.no

(Crestock)

425 kroner liter’n

Sist oppdatert:
Det er dyrt med fjellvann i ørkenen.

Flaskevannet skal være tappet for hånd – med håndskrevet analyse av innholdet. Og komme hele veien fra Grønlands fjellheim til ørkenen i Dubai.

I tillegg blir du veldig moteriktig.

Flaskevannet «Iluliaq Original Iceberg Water» har visstnok ikke som mål å tjene penger, men å markedsføre Grønland. Det er imidlertid en franskmann som står bak det rådyre vannet, skriver Grønlands Radio.

- Har ingen smak
- Konseptet er kvalitet. Alt er laget for hånd, sier Julien Caquineau til Grønlands Radio.

Caquineau har bodd på Grønland i tre år, og fikk torsdag tillatelsene han trenger til å eksportere vannet til Dubai.

Franskmannen innrømmer at man ikke kan forvente seg de store smaksopplevelsene.

- Det har ingen smak. Det er så rent, at når du drikker det ferskt, har det ingen som helst smak, sier Caquineau til Grønlands Radio.

Allerede en suksess
Tross dette har Dubai allerede oljesjeikene bestilt 30.000 flasker av det eksklusive vannet. Sjeikene har sikret seg enerett på produktet, så andre interesserte i Japan, Singapore og USA pent må vente for å slukke tørsten med Iluliaq.

Vannet vil lokke pengesterke turister til Grønland, skal vi tro Per Rosing- Petersen, direktør i Destination Avannaa, et selskap som utvikler forretningsmuligheter til Grønlands Radio.

- Vannet representerer Grønland ute i det eksklusive markedet. Ved å bruke det som instrument kan vi tiltrekke flere pengesterke folk til Grønland. Det er utrolig viktig at vi har noen høyeksklusive produkter som kan promotere Grønland, sier Rosing- Petersen til Grønlands Radio.

Bakmannen Caquineau håper at de kan selge Iluliaq på Grønland i fremtiden. Da til en lavere pris.

PS! Ifølge Deli de Luca står nå det norske, eksklusivet vannet Voss, som ironisk nok er tappet i Agder, for 25 prosent av omsetningen til kjeden.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere