NA24.no

(Scanpix)

42.500 kroner pr side i SP-rapport

En av forfatterne tviler sterkt på at det virkelig har kostet så mye.

Ifølge Dagens Næringsliv tviler en av forfatterne at den mye omtalte rapporten «Slipp energien løs!», Rune Nydal, at rapporten virkelig kan ha kostet så mye som Senterpartiet påstår.

Senterpartiet fikk til sammen 850.000 kroner for å lage en rapport på 20 sider. 500.000 kroner fra Eidsiva Energi, 200.000 kroner fra Troms Kraft og 150.000 kroner fra skogeierlaget Glommen Skog. Til sammen er dette utrolige 42.500 kroner per rapportside.

- Jeg kan aldri tenke meg at utarbeidelsen av rapporten kostet så mye. Vi hadde noen møter, men kostnader i den størrelsesorden kan ikke stemme i det hele tatt, sier Nydal til avisen.

Les flere saker hos NA24

Promotering og rapport
Senterpartiet har hele tiden påstått at hele pengesummen i støtte skulle gå til å lage og promoteringen av rapporte om fornybar energi. Også selskapene som gikk inn med støtte sier at pengene i sin helhet skulle gå til rapporten og promoteringen av denne.

Konsernsjef Ola Mørkved Rinnan i Eidsiva Energi sier til DN at størrelsen på det overførte beløpet ble gjort ut fra et kostnadsoverslag. Han har imidlertid ikke ettergått hva som i realiteten ble brukt.

Blått lys for Enoksen
Også i Tromsø er pengeoverføringene i forbindelse med rapporten svært omstridt. Kommunestyrerepresentant for Venstre, Jonas Stein Eilertsen, sier til NA24 at styreleder Odd Roger Enoksens stilling som styreleder i Troms Kraft, kan være over.

Hans stilling vil bli tatt opp på et møte i Tromsø Kommune mandag.

Les saken her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere