NA24.no

Lufthansa har innstilt en rekke flyturer.
Lufthansa har innstilt en rekke flyturer. Foto: Johannes Eisele (Reuters/NTB scanpix)

425.000 passasjerer rammes av streik

3.800 flyginger er innstilt, 72 av dem til og fra Norge.

Lufthansa er rammet av det som kan bli selskapets største streik noensinne. 3.800 flyginger er innstilt, 72 av dem til og fra Norge.

Streiken varer i tre dager, fra onsdag til fredag. Så mange som 425.000 passasjerer over hele Europa kommer til å bli rammet.

Fagforbundet som representerer de fleste av Lufthansas 5.400 piloter, har tatt ut sine medlemmer i streik for kravet om at flygerne skal kunne beholde muligheten til å gå av med tidligpensjon. Lufthansa ba onsdag om nye forhandlinger.

Tror på løsning

– Vårt ønske er at vi begynner å snakke sammen igjen så fort som mulig, selv under streiken, for jeg tror vi kan finne en god løsning, sier Lufthansas talskvinne Barbara Schädler til Reuters TV.

Lufthansa har satt inn ekstra mannskap på bakken for å hjelpe passasjerer som blir rammet.

– Dette er en svært vanskelig situasjon, men vi er stort sett klare. Vi gjør nå alt vi kan for å hjelpe passasjerene, enten de ønsker å fly en annen dag eller vil kansellere bestillingen og få pengene tilbake. Vi hjelper også til med å booke folk om til et annet selskap dersom de må reise mellom onsdag og fredag, sa Lufthansas pressekontakt for Europa, Martin Riecken, til NTB tirsdag.

Fram til lørdag

Mellom Oslo og Tyskland er 47 avganger innstilt mellom onsdag og fredag. Lørdagens morgenfly fra Oslo til München er også innstilt, samt lørdagens morgenfly fra Stavanger til Frankfurt.

Ruten mellom Bergen og Tyskland er rammet av seks innstillinger, mens totalt 18 avganger mellom Stavanger og Tyskland er berørt av streiken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere