NA24.no

43 milliarder fra norske banker

Så mye som 43 milliarder kroner kan deles ut av egenkapitalen til norske banker når minstekravet til kapital reduseres med 35 prosent fra 2010.

Det er det såkalte Basel 2-regelvekret som sørger for redusert krav til egenkapital og dermed også tidenes utbyttefest for bankenes eiere.

DN skriver at norske banker hadde en samlet egenkaptial på 123 milliarder kroner ved utgangen av februar. Dermed ligger det an til at 43 milliarder kroner av egenkapitalen kan deles ut til aksjonærene.

- Ratingbyråene legger stor vekt på at kapitaldekningen ikke endres vesentlig for at nåværende rating skal opprettholdes. Det er grunn til å tro at kapitaldekningen vil synke mindre enn myndighetenes krav, sier direktør i Kredittilsynet, Bjørn Skogstad Aamo, til Dagens Næringsliv.

Men ifølge analytiker hos ratingbyrået Moody's, Lynn Valkenaar, medfører ikke en kapitalreduksjon på 35 prosent ved overgang til Basel 2-regelverket nødvendigvis en automatisk nedgradering av ratingen hos byrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere