NA24.no

BYGGET BERGYS: Notodden Mur- og entreprenørforretning har blant annet bygget Bergbys på Notodden.
BYGGET BERGYS: Notodden Mur- og entreprenørforretning har blant annet bygget Bergbys på Notodden. Foto: Jarle Pedersen

45 mister jobben etter krangel med kirken

Sist oppdatert:
Pengestrid med Den norske kirke ble siste spikeren i kisten.

(TA): Notodden Mur- og Entreprenørforretning (NME) ble begjært konkurs sist fredag og 45 ansatte er nå uten jobb. I tillegg har Notodden mistet sitt eneste store entreprenørselskap.

Det har vært en offentlig hemmelighet at NME har slitt lenge, men hovedårsaken skyldes en økonomisk krangel om oppgjør rundt byggingen av et småkraftverk i Trøndelag.

Opplysningsvesenets Fond – kirkens eget investerings- og fondsselskap – nektet å betale mellom fem og sju millioner kroner til NME i forbindelse med byggingen av småkraftverket Hynna. NME på sin side mener å ha denne summen til gode og styreleder Pål Kristensen har varslet rettslig oppgjør for å få tak i disse pengene.

Borgar Løberg – som startet firmaet for 23 år siden sammen med Dag Merde – er i dag ute av NME, men sier datterselskapet Tele Feltutvikling er overtatt av entreprenør Thor H. Jacobsen og at de sammen vil satse på å utvikle større prosjekter på Notodden.

– Det var arbeidet med Hynna småkraftverk som veltet hele selskapet. Det er svært beklagelig at byen mister NME, men jeg og Thor H. Jacobsen akter å fortsette å dra i gang nye, store prosjekter. Hvem som skal bygge disse prosjektene fremover blir en utfordring, sier Løberg.

Les flere saker på TA herMest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere