NA24.no

450 millioner til Q-Free

Foto: Q-free
Storkontrakt til Q-Free i Slovakia.

Q-Free har blitt tildelt nok en stor kontrakt i forbindelse med veiprising. Søndag meldte konsernet om en storkontrakt.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Fredag tildeldet SkyToll Q-Free en kontrakt for leveranse av sentralsystem og en 3-årig service avtale for et GPS-basert truck-tolling system i den Slovakiske Republikk.

Avtalen har en verdi på omlag 450 millioner kroner.

SkyToll ønsker å benytte de beste ekspertene for å bygge det elektroniske tolling-systemet, - noe som også reflekteres gjennom vårt valg av det velrenommerte norske selskapet Q-Free, uttaler Matej Okáli konsernsjef og styreleder av SkyToll.

- Vi er veldig fornøyd med å få være en del av dette prestisjetunge prosjektet. Truck-tolling som sådan representerer et stort vekstmarked for selskapet, sier konsernsjef i Q-Free Øyvind Isaksen.

Truck-tolling prosjektet i Slovakia er unikt i internasjonal sammenheng da det `state-of-the-art` satellittbaserte tollingsystemet ikke bare dekker hovedveier og motorveier men også store deler av riksveinettet. SkyToll`s GPS - GSM baserte elektroniske tolling-system muliggjør maksimal fleksibilitet med tanke på å muliggjøre fremtidig økning i varetransport samt ekspansjon av veinettet i Slovakia.

Q-Free`s del av prosjektet vil starte umiddelbart. Konstruksjonsfasen vil pågå i hele 2009, etterfulgt av en service og vedlikeholdsperiode på 3 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere