*Nettavisen* Økonomi.

450 millioner til Q-Free

Foto: Q-free

Storkontrakt til Q-Free i Slovakia.

Q-Free har blitt tildelt nok en stor kontrakt i forbindelse med veiprising. Søndag meldte konsernet om en storkontrakt.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Fredag tildeldet SkyToll Q-Free en kontrakt for leveranse av sentralsystem og en 3-årig service avtale for et GPS-basert truck-tolling system i den Slovakiske Republikk.

Avtalen har en verdi på omlag 450 millioner kroner.

SkyToll ønsker å benytte de beste ekspertene for å bygge det elektroniske tolling-systemet, - noe som også reflekteres gjennom vårt valg av det velrenommerte norske selskapet Q-Free, uttaler Matej Okáli konsernsjef og styreleder av SkyToll.

- Vi er veldig fornøyd med å få være en del av dette prestisjetunge prosjektet. Truck-tolling som sådan representerer et stort vekstmarked for selskapet, sier konsernsjef i Q-Free Øyvind Isaksen.

Truck-tolling prosjektet i Slovakia er unikt i internasjonal sammenheng da det `state-of-the-art` satellittbaserte tollingsystemet ikke bare dekker hovedveier og motorveier men også store deler av riksveinettet. SkyToll`s GPS - GSM baserte elektroniske tolling-system muliggjør maksimal fleksibilitet med tanke på å muliggjøre fremtidig økning i varetransport samt ekspansjon av veinettet i Slovakia.

Q-Free`s del av prosjektet vil starte umiddelbart. Konstruksjonsfasen vil pågå i hele 2009, etterfulgt av en service og vedlikeholdsperiode på 3 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.