*Nettavisen* Økonomi.

47 drept etter bombing av helligdom

Irakisk politi melder torsdag at 47 mennesker er blitt drept i Bagdad de siste 24 timene, etter at en sjiamuslimsk helligdom ble bombet onsdag.

23.02.06 09:31

- Vi har funnet 47 lik på forskjellige steder, sier en representant for irakisk politi til Reuters.

Det var uklart om dødsfallene var knyttet til onsdagens bombeangrep mot den sjiamuslimske helligdommen i Samarra. Bombingen utløste hevnangrep mot arabiske sunnimuslimer og moskeene deres.

Militsfolk har preget gatebildet i Bagdad siden bombeaksjonen i Samarra, og politiet har skjerpet sikkerheten utenfor moskeer.

Væpnede menn åpnet torsdag ild mot en sunnimuslimsk moske i byen Baquba nord for Bagdad. En person ble drept og to såret, melder Reuters.

Irakisk politi melder torsdag også om at likene av 23 menn har blitt funnet dumpet på seks forskjellige steder i hovedstaden Bagdad. Samtlige ofre hadde blitt skutt og hadde hendene bundet, skriver AP.

Journalister drept

Likene av tre irakiske journalister, inkludert en kjent korrespondent for TV-kanalen Al Arabiya ble torsdag funnet nær Samarra.

Atwar Bahjat (26) og to kollegaer befant seg i byen 95 kilometer nord for Bagdad for å dekke bombingen av sjia-helligdommen.

- To militante kom ut av en bil og åpnet ild. Atwar forsøkte å forklare dem at hun ønsket å lage en nøytral dekning av saken. Det ble en stor diskusjon før de militante tvang journalistene inn i bilen og kjørte av gårde, sier sjåføren Anmar Ashoor til Al Arabiya.

Han klarte å komme seg unna angriperne. Angrepet skal ha skjedd omkring klokken 17.30 onsdag norsk tid.

I løpet av de siste to årene har ni journalister fra TV-kanalen Al-Arabiya blitt drept.

Sadr City

Sent onsdag ble 14 lik funnet i det sjiamuslimske slumområdet Sadr City. Fem andre lik ble funnet i samme nabolag i løpet av natten, to av dem på en åpen plass og to nær en skole.

To andre lik ble funnet i nabolaget Ur, og to langs hovedveien i Zafarniyah-området.

Det var torsdag morgen uklart om drapene hadde sammenheng med angrepet i Samarra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.