*Nettavisen* Økonomi.

47 SAS-kanselleringer torsdag

Ingenting tyder på at flykaoset er over. Allerede ved 08-tiden var 47 avganger med SAS Braathens kansellert. Nå varsles det ny streik i april.

26.01.06 08:30

SAS Braathens regner ikke med å være tilbake i normal trafikk før sent på ettermiddagen, og kanskje så sent som fredag. De tillitsvalgte for SAS-pilotene sier de ikke kommer til å gi seg, og lover ny streik fra april.

SE VIDEO:Kaoset fortsetter

Men ifølge informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens, blir ikke situasjonen for passasjerene fullt så håpløs i dag.

- Vi har færre kanselleringer i dag enn de foregående dagene. Situasjonen kan selvfølgelig endre seg, men slik det ser ut nå, har vi et førtitalls kanselleringer, sier Meisingseth til TV 2 Nettavisen.

47 kansellert
SAS Braathens opplyser at det allerede ventes omtrent 50 kanselleringer torsdag, mens det onsdag var nærmere 100 kanselleringer. Klokken 07.00 var allerede 47 SAS flyginger avlyst. I tillegg er det noen få forsinkelser på selskapets ruter.

Her finner du oversikten over dagens forsinkelser (Avinor).

- Kontakt SAS
Det nærmer seg helg, og verken pendlere og andre på reisefot bør være skråsikre på at reisen går som planlagt. Kontakt SAS` kundesenter for å finne andre aktuelle avganger, er tipset fra Meisingseth.

- Hadde du selv satset på å komme deg av gårde dersom du skulle fly i morgen?

- Ja. Vi har et mindre antall kanselleringer nå, og de ansatte på kundesenteret gjør en kjempejobb med å booke om og finne andre avganger for de fleste passasjerene våre, sier Meisingseth.

Gir seg ikke
I går slo arbeidsretten i Sverige at streiken blant danske piloter er ulovlig, og må avbrytes. Pilotene gir seg likevel ikke. De krever at SAS må snu i omleggingen av konsernet før de lover å møte på jobb igjen.

Disse flyplassene er rammet av kanselleringer og forsinkelser:

Tallene bak flyplassene beskriver antallet kanselleringer SAS Braathens-flyginger torsdag.

Bardufoss 1
Bergen 5
Haugesund 1
Kristiansand 3
Kristiansund 1
Molde 1
Oslo 18
Stavanger 6
Tromsø 2
Trondheim 5
Ålesund 2

Fortsatt bråk
- Ja det som skjer er at uroen vil fortsette. Saksproblematikken er overhodet ikke løst. Det er ingen grunn til å tro at det blir normale operasjoner igjen, inntil Jørgen Lindegaard med sitt lederskap kommer ut og løser opp i disse flokene, sier Jack Netskar, som leder pilotforeningen i konsernet.

Når partene møtes i april for å få en ny tariffavtale på plass lover pilotene å sloss til siste sverdslag. En lovlig streik kan få like store konsekvenser for passasjerene, og dermed er problemene for SAS langt fra over.

- Bør rydde opp
- De taper masse på dette. Både trafikkinntekter og fremtidig goodwill. Dette er noe vi beklager sterkt, og derfor anmoder vi ledelsen om å sørge for å rydde opp i problematikken snarest mulig, sier Netskar til TV 2 Nyhetene.

- Men er disse aksjonene med på å verne om arbeidsplassene til pilotene på lengre sikt?

- Til syvende og sist er det faktisk det det dreier seg om, sier Netskar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.