NA24.no

474.000 søkte om dagpenger

Foto: SPENCER PLATT (Scanpix)
Flere enn ventet meldte seg som søkere til ledighetstrygd i USA.

Antall førstegangssøkere til dagpenger i USA endte i forrige uke på 474.000 personer. Det opplyser det amerikanske arbeidsdepartementet.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en oppgang på 17.000 personer fra uken tidligere. Ifølge en undersøkelse gjennomført av nyhetsbyrået Bloomberg var det ventet 455.000 nye førstegangssøkere.

Tallene viser at snittet de siste fire ukene falt med 7.750 til 473.750 personer. Det er det laveste nivået siden september i fjor.

Antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke falt kraftig, med 303.000 til 5.460.000 personer.

Siden resesjonen i USA begynte i desember 2007 har 7,2 millioner arbeidstakere mistet jobben. Ledighetsraten i landet steg i oktober til 10,2 prosent, fra 9,8 prosent i september.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Jobless claims - USA
Dette er ukentlige tall for førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA, fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Tallene kommer meget raskt, og har derfor en viss betydning. Men de svinger svært mye og er regnet som en lite pålitelig indikator på arbeidsmarkedet.

Mange analytikere følger derfor heller et fireukers glidende snitt, som fjerner litt av støyen fra tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere