NA24.no

Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen holdt pressekonferanse i forbindelsen med Edda-Media-saken på A-pressens lokaler onsdag morgen.
Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen holdt pressekonferanse i forbindelsen med Edda-Media-saken på A-pressens lokaler onsdag morgen. Foto: Karlsen, Anette (NTB Scanpix)

49 millioner i A-pressen

Sist oppdatert:
Tallene preges av Edda-kjøpet

A-pressen fikk et brutto driftsresultat fra ordinær drift på 127 millioner kroner i andre kvartal i år. Resultatet er på nivå med 2. kvartal i fjor.

- Vi er godt fornøyd med resultatet i 2. kvartal. Påskens plassering medførte som ventet en svak april, og annonsemarkedet for papiravisene er generelt utfordrende. Vi kan konstatere at A-pressens aviser klarer seg relativt sett bra, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i en kommentar.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Resultatet i 2. kvartal er belastet med 37 millioner kroner knyttet til oppkjøpet av Edda Media og planleggingen av integrasjonen.

Les også:A-pressen klager til Medietilsynet

Resultat før skatt ble 49 millioner krorner, mot 84 millioner ifjor.

- I tillegg er det gledelig at A-pressens russiske trykkerivirksomhet har hatt nok et sterkt kvartal. De seks trykkeriene har samlet levert sitt beste halvårsresultat noensinne i et trykkemarked preget av sterk konkurranse, sier Eriksen.

Konkurransetilsynet godkjente i juni A-pressens oppkjøp av Edda Media, og transaksjonen ble gjennomført 28. juni. Edda Media vil bli inkludert i A-pressens resultatoppstilling fra og med juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere