NA24.no

5000 norske arbeidsplasser i spill

Evry fasade Nydalen
Evry fasade Nydalen Foto: Ssu - Wikipedia.no
Sist oppdatert:
Tusenvis av arbeidsplasser i Evry kan bli flyttet til India.

Evry har 5.000 medarbeidere i Norge. Dersom Telenor og Posten selger vil trolig flyttingen av arbeidsplasser til India trappes opp. Det skriver Finansavisen tirsdag.

Dersom en private equity-aktør trekker det lengste strået i en budrunde vil lønningene, som står for halvparten av kostnadene, være et sted å se etter synergier.

Det kan bety at arbeidsplasser flyttes fra Norge og Sverige til «Global Sourcing»-avdelingene i India og Ukraina.

- Jeg tror definitivt at en ny eier av Evry vil øke graden av offshoring. Dette er i og for seg noe Evry allerede har prosjekter på, men det kan tenkes at denne utviklingen akselereres med en ny eier, sier analytiker Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities ti Finansavisen.

Han presiserer imidlertid at Evry har mye drift av norske finansinstitusjoner hvor offshoring er mer vanskelig, blant annet på grunn av geografiske restriksjoner på datalagring av finansiell informasjon.

I 2007 jobbet hver fjerde ansatt i daværende TietoEnator innenfor «Global delivery centres», det vil si India og Kina. Selv om antall stillinger i selskapet har falt fra 16.325 til 14.125, har andelen medarbeidere i lavkostland økt til 46 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere