*Nettavisen* Økonomi.

5000 uten strøm

Hele fem tusen husstander kan være uten strøm i områdene rundt Risør, Arendal og Tvedestrand. Problemet vil ikke gi seg før mildværet kommer.

19.01.06 16:28

Informasjonsrådgiver ved Agder Energi, Realf Ottesen, sier til TV 2 Nettavisen at så mange som fem tusen kan ha mistet strømmen i løpet av torsdag på grunn av det kraftige snøværet.

- Jeg vil anslå et sted mellom 3000 og 5000 som er uten strøm, men det varierer hele tiden, sier Ottesen.

Onsdag var det over 1000 husstander som var uten strøm, men dette fikk Agder Energi rettet opp i løpet av kvelden. Problemet er at med en gang strømmen er tilbake detter den ut igjen, opplyser Ottesen.

Trenger mildvær
Ottesen sier at grunnen til at strømmen detter ut er de store snømengdene på strømkablene. Dette skal være så tyngende at linjene rett og slett ryker. Snøen skal være så tung og massiv at selv trær faller eller brekker tvers av og lander på strømlinjene, opplyser Ottesen.

Ottenes sier at det er vanskelig å si om de får løst problemet til helgen. Ifølge værmeldingen skal det snø i to dager til, og det er spennende å se hva som skjer etter dette, opplyser Ottesen.

Ifølge Ottesen blir det ikke noen permanent løsning før mildværet kommer.

- Vi trenger en mildværsperiode sånn at snøen på trær og kabler smelter, sier han.

Full beredskap
Agder Energi har full beredskap og forsøker å rette opp feilene fortløpende, men mye snø gjør det vanskelig for dem å komme seg frem til de aktuelle strømstolpene. I løpet av torsdagen har et helikopter fløyet over de mest utsatte områdene for å få en oversikt over feilene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ottesen sier at det er vanskelig å si om de får løst problemet til helgen. Ifølge værmeldingen skal det snø i to dager til, og det er spennende å se hva som skjer etter dette, opplyser Ottesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag