NA24.no

50.000 kunder er innom Steinar Ohrs butikk hver uke

Sist oppdatert:
Kundene strømmer til Coop Prix Postgirobygget, Norges mest besøkte butikk, godt hjulpet av Oslo byråds kamp for å redusere privatbilismen.

Det finnes ingen butikk i Norge med i nærheten av så mange kunder som Coop Prix Postgirobygget. Hele 50.000 personer i uken, rundt 2,5 millioner kunder i året, er innom butikken som ligger direkte ved inngangen ned til sporene på Oslo Sentralstasjon.

- Vi ligger på litt over 50.000 kunder i uka. Vi ligger bra til og vi blir samtidig bedre og bedre til å drive butikken, sier butikksjef Steinar Pedersen Ohr til Nettavisen.

Les også: Extra skal åpne 100 nye butikker i 2018

KUNDEKONGE: Steinar Pedersen Ohr er butikksjef i Coop Prix Postgirobygget, Norges suverent oftest besøkte butikk.

Hjulpet av byråden

I fjor omsatte butikken for 170 millioner kroner og opplever sterk vekst. De siste årene har veksten i butikken ligget på rundt 10 millioner kroner i året, og bare i januar økte omsetningen med to millioner. 

Oppgangen er godt hjulpet av at det blir stadig mindre attraktivt å kjøre inn til byen. 

- Det er blitt dyrere å kjøre gjennom bomringen, så det er flere som tar toget. Det er ikke alle som er veldig glad i Lan Marie Berg, men for oss er det en fordel, sier Ohr.

Les også: Kiwi utløser prisras på pizza og taco

Besøk fra Kina

Selv om butikken er en dagligvarebutikk, fungerer den nesten like mye som en kiosk. Butikken selger 2000 halvlitere Pepsi Max, to tonn bananer eller 1.000 Omega 3-bokser i uka.

Det sistnevnte skyldes primært kinesiske turister som er innom Oslo S.

- Mange kinesere fyller en hel handlekurv og tar det med seg, sier Ohr.

Butikker selger dessuten i snitt 4.000 boller om dagen, med en rekord på hele 6.000 boller på dagen da Justin Bieber besøkte operataket. Butikken ligger dermed på andreplass på bolletoppen i Norge, bak bensinstasjonen Espa Servicesenter i Stange, også kjent som bolleland. 

BOLLER: Coop Prix selger nest mest boller i hele Norge. Rekorden er 6.000 om dagen.

- Vi ligger bak Espa, men jeg ville slått han hvis jeg hadde hatt åpent hver dag hele året, sier Ohr.

Mye tyveri

Det unike plasseringen på Oslo S gir butikken mange kunder, men også noen ulemper. Det er få som gjør storhandelen på butikken, og størrelsen på den gjennomsnittlige kjøpet en kunde gjør i butikken er helt på bunnen i Norge. Enda verre er det trolig at tyveri skjer på daglig basis.

-Vi har seks-sju tyverier om dagen. Rekorden er 15, sier Ohr.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere