524 falt for denne annonsen

Foto: (Scanpix/Montasje)

Terrorangrepet kan være en årsak.

04.09.11 21:32

En stillingsannonse som brannkonstabel i Oslo har satt ny rekord.

Hele 524 søkte seg til stillingen, noe som er det høyeste antallet søkere i moderne tid.

- Generelt opplever Brann- og redningsetaten en økende interesse rundt det å bli brannkonstabel. I 2008 var det 260 søkere, i 2009 ble det ikke lyst ut noen stillinger, i 2010 ble det registrert 461 søkere og i 2011 fikk vi 524 søkere, opplyser Ida Løfsgaard Kojedahl, informasjonsleder hos Brann og redningsetaten i Oslo kommune, til NA24.

Hun tror at det er flere grunner til at det er så mange søkere, og utelukker ikke at det kan være en reaksjon etter terrorangrepet.

- Den økende interessen for brannkonstabelyrket skyldes trolig flere forhold. En faktor kan være at mange søker lykken som brannkonstabel fordi de anser dette som et meningsfylt yrke hvor man kan gjøre en forskjell. Og det er en trygg og sikker arbeidsplass. Vi kan heller ikke utelukke at tragedien som inntraff 22. juli har hatt innvirkning på den store søkermassen.

Og selv om brannkonstabel av mange regnes som et mannsominert yrke er det også stadig flere kvinner som kan tenke seg en slik jobb.

- 21 av 524 søkere var kvinner, noe som også var en økning fra 2008.

Krevende «jobbintervjuer»
De som har søkt på stillingen må regne med fysisk krevende tester for å slippe gjennom nåløyet.

«Til å utføre beredskapsrelatert arbeid søker vi etter motiverte personer til å utføre yrket som brannkonstabel, heltid. Aktuelle kandidater skal gjennomføre en ansettelsesprosess bestående av stressbetonte tester, fysiske tester og teoriprøve, samt en medisinsk undersøkelse», står det i annonsen.

Disse er nå allerede i gang.

- I dag ble Sognsvannsløpet gjennomført. 130 kandidater stilte til start. 19. september begynner testuka på Hovedbrannstasjonen, sier Kojedahl.

Ettersom arbeidsoppgavene er like for kvinner og menn, er også opptakskravene like. Unntaket er løpstesten. Sognsvann rundt er på 3,2 km. Stipulert tid for å komme videre er satt til 15 minutter for mannlige søkere og 16 minutter for kvinnelige søkere.

Vanlige arbeidsoppgaver er:
* brannslokking
* røykdykking
* frigjøring av omkomne eller skadde mennesker
* livreddende førstehjelp
* redningsarbeid ved hjelp av tau (for eksempel nedfiring)
* sikring av ulykkessted

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag