NA24.no

526 millioner unndratt skatt

- Organisert skattekriminalitet med fiktive fakturaer er et svært alvorlig problem.

Det er hittil gjennomført 145 bokettersyn og avdekket skatteunndragelser for 526 millioner kroner.

- Organisert skattekriminalitet med fiktive fakturaer er et svært alvorlig problem og vi frykter at dette bare er toppen av isfjellet, forteller avdelingsdirektør Jan-Egil Kristiansen i skattekrimavdelingen i Skatt øst. 47 personer i 12 ulike nettverk er politianmeldt, hvorav 20 personer hittil er straffedømt.

Unndragelsene fordeler seg med 128 millioner kroner i eierinntekter, 295 millioner i svarte lønninger og 103 millioner kroner i merverdiavgift. - Fortsatt er mange og store saker i arbeid, og vi forventer at beløpene vil bli betydelig høyere etter hvert som sakene ferdigstilles, sier Kristiansen.

Av de 37 organiserte nettverk som er avslørt, hører 30 hjemme i Oslo-området og 98 prosent av unndragelsene gjelder saker i Skatt øst. De fleste sakene gjelder byggebransjen og renholdsbransjen.

Arbeidet mot fiktiv fakturering i Skatteetaten er organisert i et landsdekkende prosjekt som ledes av Skattekrimavdelingen i Skatt øst. I prosjektet deltar alle fem skatteregionene, NAV, Politidirektoratet og Oslo kemnerkontor og skal fortsette ut neste år.

Kilde: Skatteetaten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere