*Nettavisen* Økonomi.

540 kan gå konk

540 selskaper står i fare for tvangsoppløsning for ikke å ha levert regnskap til Brønnøysund for 2004.

23.04.06 09:17

Finanskjendis Morten Sundstø er styreformann i et av selskapene.

- Dette vil jeg overhode ikke kommentere, sier Sundstø i en kort kommentar til NA24.

Han ble styreformann i selskapet 23.mars og den eneste med signaturrett. Varamedlem er Frode Marc Bohan.

NA24 - din nye næringslivsavis

Finanskjendis på listen
Den tidligere analysesjefen og høyprofilerte IT-analytikerne Morten Sundstø er styreleder i selskapet Consorcio. Selskapet driver med kropp, helse og velvære. Det har ikke levert regnskap innen fristen og ble i dag varslet tvangsoppløst. Fristen er satt til 19.mai. Sundstø vil ikke kommentere selskapet eller tvangsvarslet.

- Etter fristen 19.mai varsler vi de stedlige tingsrettene og neste skritt er tvangsoppløsning av selskapene, sier underdirektør Gisle Tøgersen i Regnskapsregistret.

Nedgang
Det har vært 30 prosent nedgang på likvidering av aksjeselskaper ved Regnskapsregistret i Brønnøysund sammenlignet med i fjor.

- Dette gjelder alle fylker, med unntak av Nord Trøndelag, sier Gisle Tøgersen.

Regnskapsregistret i Brønnøysund er den viktigste datakilden for norsk næringsliv. Norske foretak skal hvert år sende inn årsregnskap, årsberetning og revisjonsberetning til Regnskapsregistret senest innen 1.august. Et halvt år etter denne fristen blir selskapet varslet om tvangsoppløses. I dag sendte Regnskapsregisteret 540 varsler om tvangsoppløsninger.

Informasjonsforbedring
I 2004 var det 773 selskaper som droppet å sende regnskapene. Det utgjorde drøye halvprosenten av alle innsendingspliktige. Det er flest i hovedstaden og minst i Aust-Agder. Hovedgrunnen til nedgangen er at informasjonen er blitt bedre og den elektroniske innleveringsportalen Altinn har forenklet oppgavene for selskapene i følge Tøgersen.

- Selskapene har også hatt en måned ekstra frist som også spiller inn i nedgangen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.