NA24.no

550.000 søkte ledighetstrygd

Foto: JOE RAEDLE (AFP)
Sist oppdatert:
Og det er bedre enn ventet.

Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd i USA falt med 38.000 til 550.000 personer i forrige uke. Det opplyser det amerikanske arbeidsdepartementet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Dette er lavere enn forhåndsestimatene, og tolkes som et lite tegn om en viss stabilisering.

Laveste siden januar
Økonomene forventet at antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd ville stige til 580.000 personer. Antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke steg imidlertid med 69.000 til 6.310.000 personer, viser statistikken.

Snittet av nye søkere de siste fire ukene falt med 4.750 personer til 555.250. Det er det laveste nivået siden 24.januar i år.

- Det er fortsatt veldig høye nivåer, men det at vi ser en liten nedgang i nye søkere er et oppmuntrende tegn. Men, vi er fortsatt ikke ute av skogen, det kommer fortsatt nye kutt, om enn i en lavere takt, sier økonom Michelle Meyer ved Barclays i et intervju med nyhetsbyrået Dow Jones.

Offisielle månedstall
Fredag kommer det som omtales som månedens viktigste rapport. Da legger myndighetene i USA frem den offisielle sysselsettingsstatistikken utenom jordbruket. Onsdag kom en liten forsmak på denne rapporten, med den private ADP Employment Service-rapporten. Den viste at 371.000 stillinger forsvant fra lønningslistene innen privat næringsliv i USA i løpet av juli.

Fredag venter økonomene at sysselsettingen vil falle med 340.000 personer og at ledigheten vil stige til 9,6 prosent fra 9,5 prosent.

Jobless claims - USA
Dette er ukentlige tall for førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA, fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Tallene kommer meget raskt, og har derfor en viss betydning. Men de svinger svært mye og er regnet som en lite pålitelig indikator på arbeidsmarkedet.

Mange analytikere følger derfor heller et fireukers glidende snitt, som fjerner litt av støyen fra tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere