NA24.no

Palestinere fordømmer trusler

Sist oppdatert:
- De som truer Norge, taler ikke på vegne av oss palestinere, sier lederen for Palestinsk forening i Norge, Nidal Hamad.

- Dette har gått alt for lang. Nå må begge sider ta det rolig, sier Nidal Hamid til TV 2 Nettavisen.

Han er skremt over truslene som er kommet mot nordmenn og norske interesser i Gaza og på Vestbredden etter at den kristne avisen Magazinet trykket karikaturtegningene av Muhammed.

- Vi i Palestinsk forening i Norge fordømmer truslene. Palestinere i Norge aksepterer ikke det som har skjedd i Gaza. Dette skader palestinske interesser og forholdet til Norge. De som har gjort dette, representerer ikke det palestinske folket, sier han.

Ukjent
Torsdag morgen kom en uttalelse fra Al-Aqsa-brigaden og en annen væpnet gruppe om at nordmenn og norske kontorer var angrepsmål dersom den norske regjeringen ikke ba om unnskyldning for at tegningene av Muhammed ble trykket. Samtidig ble EUs kontor i Gaza by stormet av væpnede menn.

Senere truet en væpnet gruppe som kaller seg Abu el-Reesh Brigadene med at norske, danske, franske og tyske borgere på Gazastripen vil «være i fare» om ikke landenes regjeringer ber om unnskyldning innen ti timer, melder Reuters.

- De som stormet EU-kontoret i Gaza og som truer nordmenn er helt ukjente grupper. Men uansett hvem som kom med truslene, er det uviktig. Vi fordømmer dette uansett, sier Nidal Hamad.

Han mener den kristne avisen Magazinet handlet uansvarlig ved å trykke karikaturtegningene,

- Den eneste løsningen på problemet er dialog. Vi vet at hele konflikten i Norge kom etter at Magazinet trykket karikaturene. Men det er ikke lov å true nordmenn eller skandidavere på grunn av dette, sier Nidal Hamad.

Vil ikke drepe
En talsmann or Al Aqsa-brigadene avviser overfor TV 2 Nettavisen at truslene stammet fra dem, og legger skylden på utbryterbrupper.

- Dette er ikke noe Al Aqsa-brigadene offisielt står bak. Vi holder fast med at vi fortsetter demonstrasjonene, men vi har tidligere sagt at vi ikke skal bortføre eller drepe borgere fra Norge eller Danmark eller andre land, sier talsmannen Abu Ahmed til TV 2 Nettavisen.

Utenriksdepartementet ser svært alvorlig på truslene. Norges representasjonskontor i de palestinske områdene ble torsdag stengt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere