*Nettavisen* Økonomi.

554.000 søkte ledighetstrygd

Fortsatt sørgelig jobbmarked i USA.

23.07.09 14:48

Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd steg med 30.000 til 554.000 personer i forrige uke. Det opplyser det amerikanske arbeidsdepartementet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Dette er litt lavere enn forhåndsestimatene. Økonomene forventet at antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd ville stige med 43.000 personer.

Antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke falt med 88.000 til 6.225.000 personer, viser statistikken.

- Disse tallene har falt en god del i de par siste ukene. En del av nedgangen kan trolig tilskrives problemer med å sesongjustere for bilfabrikkenes sedvanlige produksjonsstans i forbindelse med sommeren. Vi bør se flere tall godt under 600.000 før vi kan fastslå at ting er i ferd med å bedres signifikant, skriver DnB Nor Markets i en rapport.

Snittet av nye søkere de siste fire ukene falt til 566.000 personer. Det tilsvarer en nedgang på 19.000 personer og benyttes som en mer pålitelig kilde til å måle tendensen.

Jobless claims - USA
Dette er ukentlige tall for førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA, fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Tallene kommer meget raskt, og har derfor en viss betydning. Men de svinger svært mye og er regnet som en lite pålitelig indikator på arbeidsmarkedet.

Mange analytikere følger derfor heller et fireukers glidende snitt, som fjerner litt av støyen fra tallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag