NA24.no

562 000 skiftet forsikringsselskap

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Flere og flere bytter ut forsikringleverandøren

562 000 kunder skiftet skadeforsikringsselskap i 2010. Det viser tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Tallene viser at det er en økning på hele 79.000 personer som skiftet skadeforsikringsselskap i fjor sammenlignet med 2009.

– Disse tallene illustrerer at konkurransen i skadeforsikring har blitt sterkere. Flere aktører i markedet bidrar til større kamp om kundene, skriver kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO i en melding.

15,6 prosent av kundene byttet skadeforsikringsselskap i 2010 i henhold til undersøkelsen Norsk finansbarometer 2011 som TNS- Gallup har gjennomført på oppdrag fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO). Tilsvarende andel i 2009 var 13,4 prosent.

I aldersgruppen 15-29 år og 30-44 år er det om lag 19 prosent som byttet selskap, mens andelen var 11 prosent for personer over 60 år.

– Enkelt å flytte
Undersøkelsen viser at det er få som mener at det er høye flyttebarrierer i skadeforsikring. 54 prosent av de spurte oppgir at det er enkelt å bytte selskap, mens bare 13 prosent synes det er vanskelig.

I 2006 ble det iverksatt en lovendring som innebærer at du kan bytte forsikringsselskap på en måneds varsel utenom hovedforfall. Tidligere kunne flytting kun skje ved årlig hovedforfall.

44 prosent oppgir at de kjenner til muligheten for flytting på en måneds varsel utenom hovedforfall. Dette er omtrent samme andel som i fjorårets undersøkelse, men noe lavere enn i 2009.

Dette får folk til å skifte forsikringsselskap
Finansnæringens Hovedorganisasjon viser til at det er flere grunner til at folk skifter skadeforsikringselskap oftere nå enn tidligere. Dette er punktene:

* Etablering av flere nye skadeforsikringsselskaper i løpet av de siste årene

* Oppmykning av oppsigelsesreglene i forsikring fra 2006, slik at en kan skifte selskap når en vil

* Tiltak i forsikringsnæringens egen regi fra 2007 som gjør det enklere å skifte selskap.

* Nye regler fra begynnelsen av 2008, med krav om at det opplyses om både årets og fjorårets pris på årets premievarsel

* Det har blitt enklere å sammenligne priser og forsikringsvilkår som følge av tiltak i næringens regi og gjennom opprettelsen av finansportalen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere