Gå til sidens hovedinnhold

58.000 må gi fra seg skattepenger

Myndighetene i full gang med å drive inn gammel gjeld via skatteseddelen.

Som NA24 har fortalt i tidligere artikler, må mange nordmenn finne seg i at skattepenger de har tilgode, holdes tilbake av blant annet NAV Innkreving og Statens innkrevingssentral.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Ubetalte regninger i form av barnebidrag, parkeringsavgift, feieavgift, avfallsgebyr, årsavgift på bil eller ubetalt restskatt fra tidligere år, kan resultere i krav om motregning.

Utestående krav på 3,3 milliarder kroner
NAV Innkreving og Statens innkrevingssentral er de største motregningsaktørene med totale krav i 2012 på mer enn 3,3 milliarder kroner. Les mer i saken: Vil ha tilbake 3,4 milliarder av skattepengene

Kommuner på skattepengejakt
Ferske tall fra Oslo og Bergen, viser at norske kommuner også er i full gang med motregning.

- Vi har motregnet krav for totalt 8,8 millioner kroner foreløpig. NAV Innkreving er den største kreditoren med rundt 5,4 millioner kroner. Resten av motregningskravet fordeler seg på flere kommuner, Statens innkrevingssentral, Skatt vest, Skatt sør og Skatt nord, opplyser økonomisjef ved kemneren i Bergen, Grethe S. Losnegaard, til NA24.

Oslo tar tilbake 63 milioner kroner
I Oslo har kemneren motregnet totalt 63 millioner kroner fordelt på 11.297 krav som igjen fordeler seg på 8.260 personer. Det opplyser informasjonsavdelingen ved Oslo kemnerkontor til NA24.

Som tabellen under viser (Oslo kommune) er det gamle skattekrav som dominerer med et totalt krav på 37,8 millioner kroner.

Feilutbetalt trygd gjennom NAV, 10,3 millioner kroner, og bidragstrekk, 9,3 millioner kroner, er andre store poster.

58.000 har fått motregning i år
Landsomfattende tall fra Skattedirektoratet, viser at det på landsbasis er 58.000 skatteytere som får motregningskrav i forbindelse med skatteoppgjøret for inntektsåret 2011.

Totalt motregnet beløp er 392 millioner kroner.

Den desidert største posten er forfalte skattekrav på totalt 195 millioner kroner.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her