*Nettavisen* Økonomi.

592 mister jobben

Klubbleder Roger Berg-Hansen (t.v.) og kasserer Arne Bjørn Hansen i Fellesforbundet i Bilfinger. Foto: VEST24 (FELLESFORBUNDET)

Bergen og Stavanger blir hardest rammet når en av tre må gå i Bilfinger Industrier. Bedriftsklubben fortviler.

Oljeserviceselskapet Bilfinger Industrier sier opp 592 ansatte, inkludert 30 i administrasjonen, før året er omme, skriver Vest24.

– Veldig alvorlig, sier klubbleder Roger Berg-Hansen i Fellesforbundet i Bilfinger Industrier til Vest24.

Fra klar himmel

De tillitsvalgte var forberedt på nedskjæringer, men ikke at de skulle bli så omfattende.

– Jeg var ikke forberedt på så store kutt. Det kom som lyn fra klar himmel. Det er ikke grunnlag for å kutte så hardt, sier Berg-Hansen.

Bilfinger Industrier er ledende innen isolasjon, stillas og overflate. De fleste som blir berørt av nedskjæringene er tilknyttet Bilfinger i Bergen og Stavanger, forklarer Berg-Hansen.

Klubblederen sier det er for tidlig å si noe eksakt, men han anslår at 100-150 ansatte må gå i både Bergen og Stavanger.

Bekymret for de unge

– Hordaland og Rogaland blir hardest rammet, fordi det er der vi har hatt høyest aktivitet i forhold til offshorevirksomhet, sier han.

Ettersom ansiennitet og faglig dyktighet er hovedkriteriene for utvelging av hvem som får bli, er Berg-Hansen bekymret for de unge.

Nå mener klubblederen det er svært viktig at myndighetene og de store oljeselskapene kommer på banen for å berge arbeidsplasser.

– Jeg ser at Statoils ledelse er rolige om dagen. Vi hører veldig lite fra dem og det samme gjelder fra politisk hold. Det henger ikke i hop, vi må ha en plan. Hvor skal alle disse unge menneskene gjøre av seg?

Mer enn forutsett

Bilfinger føyer seg i rekken av oljeserviceselskaper som må ty til oppsigelser grunnet oljeselskapenes innsparinger.

I forrige uke skrev Vest24 at Aibel tar frem sparekniven for andre gang i år. 230 måtte gå i forrige runde. Nå ryker ytterligere 250 stillinger i Aibel.

Ledelsen i Bilfinger Industrier forklarer at kuttene er et resultat av en reduksjon i aktivitetsnivået og at en del ekstraordinære aktiviteter går mot slutten.

– Det blir flere oppsigelser enn det vi hadde forutsett. Vi har informasjonsmøter i dag. Utvelgelsen kommer til å skje forløpende etter det, sier direktør Tor Ole Minsaas i Bilfinger Industrier til offshore.no.

Les flere nyheter fra Vest24


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.