NA24.no

Dagens største taper

Sist oppdatert:
Soleventyret REC har sluttet å skinne, og eierne kaster ut aksjene.

SJEKK BØRSEN HER

Mye av hypen rundt solcelleselskapet REC ser ut til å være over. Etter bare en uke på Oslo Børs er det solformørkelse for selskapets aksjekurs, REC er dagens største børstaper, og aksjonærene selger seg ut.

REC ble lagt ut for investorene på Børsen til 95 kroner pr. aksje. I en allmenn hallelujastemning på børsen steg aksjekursen til solcelleselskapet til 117 kroner pr. aksje første handelsdagen. Da ble selskapet priset til 58 milliarder på Oslo Børs.

NA24 - din nye næringslivsavis

Hver dag siden noteringen har imidlertid REC-aksjen falt tilbake, og samtidig med børsnedturen mandag ble solaksjen sendt ned i vest.

En uke etter noteringen er REC-aksjen på 89 kroner. Dermed prises selskapet til 44 milliarder kroner, og verdier på 14 milliarder har tørket vekk.

Sjekk REC-kursen her.

Tar tapet
Det er lang rekke småaksjonærer som har tatt tapet mandag. De private aksjonærene fikk børsposter på opptil 500 aksjer i emisjonen ved børsnoteringen av REC. Disse ble kjøpt til 95 kroner. Mandag solgte de aksjer på ned til 87 kroner pr. aksje. Dermed må de realisere et tap på 4.000 på en ukes tid.

Det er imidlertid folk som må se papirtap som er langt høyere enn småaksjonærene. Blant disse er ansatte ved RECs anlegg i Glomfjord og Grenlandsområdet.

Verst har det imidlertid gått ut over storaksjonæren, nederlandske Good Energies Inc. For en uke siden hadde investeringsselskapet REC-verdier på 19,7 milliarder kroner. Nå er den samme eierandelen falt til 15,3 milliarder kroner.

Good Energies har dermed et papirtap på utrolige 4,4 milliarder kroner, og er dermed trolig en av investorene som har tapt mest på børsnedturen mandag.

Stortap for Orkla og Hafslund
Nesten like ille er det for Orkla. Det norske industrikonglomeratet er tungt inne i REC gjennom Elkem. Eierandelen er på 23,5 prosent i REC, og papirtapet i dag er på 3 milliarder kroner fra toppen.

Også Hafslund har papirtap i nærheten av Orklas nivåer.

Sjekk Hafslunds A-aksjer her

Sjekk Hafslunds B-aksjer her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere