NA24.no


KUTTSJEF. Luis Araujo tiltrådte som konsernsjef i Aker Solutions i juli 2014. Siden den gang har selskapet kuttet over 1.600 ansatte.
KUTTSJEF. Luis Araujo tiltrådte som konsernsjef i Aker Solutions i juli 2014. Siden den gang har selskapet kuttet over 1.600 ansatte. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

650 kan miste jobben i Aker Solutions

Sist oppdatert:
Aker Solutions, der Kjell Inge Røkke er største eier, har i dag gitt beskjed til sine ansatte om at de må ta nye kutt.

– I Norge vil dette kunne påvirke om lag 170 stillinger på subsea-services anlegget vårt på Ågotnes og rundt 100 stillinger ved verftet vårt i Egersund, sier kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions.

KUTTER. Aker Solutions nedbemanner kraftig. Røkkes Aker eier direkte og indirekte rundt 50 prosent av aksjene i oljeserviceselskapet.

Andre kan bli påvirket

Totalt vil denne runden gjelde omtrent 650 stillinger, hvor hovedsakelig Norge, Storbritannia og India vil kunne bli berørt. Det var Offshore.no som først omtalte saken.

– Tilpasningene på disse lokasjonene skyldes den vedvarende markedsnedgangen. Enkelte andre lokasjoner i Norge kan også bli noe påvirket, men dette er det for tidlig å være mer konkret på i dag, sier Nooryani.

Kjell Inge Røkke er den dominerende eieren i Aker Solutions, som er et av verdens største oljeserviceselskaper. Aker Kværner Holding, der Røkkes Aker eier 70 prosent og den norske stat 30 prosent, har 58,3 prosent eierandel i Aker Solutions. Ved siden av det eier Aker direkte 9,2 prosent av aksjene i Aker Solutions.

Allerede kuttet 1.600 stillinger

Det er ikke første gang Aker Solutions må kutte under den pågående oljenedturen. 

I løpet av 2015 reduserte Aker Solutions kapasiteten i den globale subsea-virksomheten med rundt 1.000 stillinger. Mer enn halvparten av kuttene ble tatt i Norge.

Saken fortsetter under bildet.

Like før påske i fjor kunngjorde selskapet dessuten at de gjør kutt på 600 faste stillinger i avdelingene på Fornebu, Moss, Tranby og Ågotnes.

Pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen i Aker Solutions sier selskapet ikke kan utelukke ytterligere kutt. 

- Vi følger markedsutviklingen og er beredt til å gjøre de tiltak som er nødvendige som henhold til det situasjonen påkrever, sier hun til Nettavisen. 

Utviklingen i Subsea-segmentet er for tiden langt svakere enn hva den er for Aker Solutions andre segment, feltdesign. På kvartalspresentasjonen til selskapet i fjor høst varslet selskapet et omsetningsfall på 10 prosent for hele Aker Solutions, utelukkende som følge av nedgang i subsea.

Les mer her: Ytterligere 600 mister jobben i Aker Solutions

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere