67 kvadratmeter til 5,3 millioner – Nesten synd om det rives

Innerst i St. Olavs gate på Vigernes i Lillestrøm ligger dette lille huset. Nå skal det selges, og megleren regner med at det blir revet.

(rb.no): Huset, som ble påbegynt en gang før 1900-tallet og er restaurert på 1960-tallet, ligger på en tomt på 1030 kvadratmeter.
Eiendommen er priset til 5,35 millioner kroner, til tross for at huset i øvre sikte hva gjelder boareal

– Dette er en ganske unik eiendom. Det finnes så få tomter i dette området at dette er et attraktivt salgsobjekt, sier Stian Berglund, eiendomsmegler og partner i Privatmeglerens avdeling på Strømmen.

Renoveringsbehov

Huset ble som nevnt ombygd på 60-tallet.
Om man trer inn i den 67 kvadratmeter store eneboligen ser man virkelig at interiørutviklingen de siste 50 årene ikke har nådd fram til St. Olavs gate på Vigernes.

Når Romerikes Blad får være med megler Berglund på en omvisning i huset, gjør han det klart at huset, til tross for tidsepoken det er bygget i, er vedlikeholdt på en god måte.

I annonsen på finn.no skriver megleren likevel at huset er lite og at det er behov for renovering. Han legger heller ikke skjul på at det er feil og mangler ved boligen.

«Tomtetørke»

– Likevel så er det jo en sjarmerende enebolig, selv om det ikke er i den stilen de fleste boligkjøpere er på utkikk etter, sier han.

– Er det interesse for eiendommen?

– Ja, det er stor interesse. Mest fra proffe utbyggere.

– Det vil altså si at huset ikke blir stående?

– Det er jo en sjanse for at en liten familie kjøper eiendommen og renoverer huset. Det får visningen på tirsdag vise. Mest sannsynlig blir det kjøpt av en utbygger som river huset, deler tomta i to og setter opp to nye hus. I og med at det er et sjarmerende lite hus. så er det nesten litt synd om det rives, sier Berglund og fortsetter:

– Som sagt er det så godt som tørke hva gjelder tomter i Skedsmo, og spesielt i Lillestrøm. Jeg tror ikke jeg vet om tomter på samme størrelse i Vigernesområdet.

Fakta:

Ligger ute til salgs med en prisantydning på 5,35 millioner kroner.

Eiendommen ble påbegynt før 1900-tallet og står derfor på kommunens SEFRAK-liste.

Det kreves egen søknad for rivningstillatelse, men megler Berglund understreker at eiendommen ikke er et kulturminne og at rivingstillatelse ikke er et problem.

Les flere saker på rb.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.