NA24.no

Vil snu overskudd til tap

Foto: Illustrasjon: Scanpix/EPA PHOTO/PA/DAVID CHESKIN
Sist oppdatert:
IT-selskapet 24SevenOffice fikk et smalt overskudd i fjor. Men i år blir det underskudd og heftig vekst. Det håper i alle fall selskapet.

IT-selskapet 24SevenOffice kom seg på OTC-listen i fjor, og har hentet inn til sammen 25 millioner kroner fordelt på to emisjoner. Selskapet vil ta opp konkurransen med aktører som Visma, SuperOffice og Mamut ved å tilby kontorløsninger, kundestøttesystemer og regnskapsverktøy over nettet.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapets resultat for 2005 viser en omsetning på 11,9 millioner kroner, en pen vekst fra året før da selskapet dro inn 8,7 millioner kroner i omsetning. Resultatet i fjor endte på 277.652 kroner som er en nedgang fra året før da selskapet fikk et resultat på 712.801 kroner.

Slutt på overskuddet
Men overskudd kan aksjonærene se langt etter i 2006. Lønnskostnadene i 2006 var på smale 933.984 kroner. Daglig leder tok da heller ikke ut en krone i lønn. I fjor var gjennomsnitt antall ansatte på 15 personer, noe som ville gitt en gjennomsnittsinntekt på rett over 60.000 kroner per hode.

- Det var veldig mange som ble ansatt på slutten av året. Ellers har dette vært en gründerbedrift der det har blitt tatt ut minimalt med lønn, sier daglig leder Ståle Riisa til NA24.

Han forteller at lønnskostnadene i år vil bli betydelig høyere.

- Vi er nå 35 ansatte, og vi har ansatt ordentlig med folk. Vi skal også ansette seks personer i Sverige, sier Riisa som nå må vinke farvel til overskudd.

Høye mål
- Fokus fremover er på salg, sier Riisa som forteller at selskapet allerede nå begynner å nærme seg omsetningen for hele fjoråret. Målet for året er en omsetning på mellom 16 til 20 millioner kriner.

- Men det er i 2008 og 2007 vi virkelig skal slå til. Vi bygger oss opp til det nå, sier Riisa til NA24.

Selskapet har i hele oppbyggingsperioden gått med overskudd, men nå er den tiden over.

- Vi går med minus i 2006, sier Riisa til NA24.

Active 24-avtale
Selskapet hadde i sommer 1.200 kunder, men Riisa forteller at de med en salgsavtale inngått med Active 24 forventer sterk kundevekst. Målet for året er å få mellom 4.0000 og 5.000 kunder.

Men Mamut, som er en av selskapets konkurrenter, kjøper seg aggressivt opp i IT-selskapet Active 24, og har nå over 50 prosent av aksjene. Er ikke 24 SevenOffice redd for det?

- Det ligger en avtale med Active 24, og den forholder vi oss til. Hvem som eier selskapet er ikke så viktig, sier Riisa til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere