NA24.no

Sigarsalget opp i røyk

Sist oppdatert:
Røykeloven får skylden for dalende omsetning hos Norges eldste tobakksforretning.

Siden 1977 har Bjørg Svenøe drevet og eid Norges eldste spesialforretning innen tobakk, Sol Cigar Co. Salget har imidlertid dabbet av etter røykelovens inntreden for to år siden.

NA24 - din næringslivsavis

Den velkjente forretningen i Henriks Ibsens gate i Oslo er en av Norges største importører av Havana-cigarer, Davidoff, Private Stock, Avo, Zino, Macanudo, Carlos Toraño, Juan Clemente og Don Juan.

Salget går opp i røyk
Siden røykeforbudet ble innført for to år siden har bransjen generelt vært rammet av reduksjon, og driften av Sol Cigar er intet unntak.

- Vi har merket en stor nedgang i omsetningen fra salget av sigarer til restaurantene etter at røykeloven ble innført. Nå som folk ikke lenger kan nyte livet med en en god sigar når de er på restaurant, går salget selvfølgelig ned, sier eier Bjørg Svenøe til NA24.

Hun er fortvilt over utvikling innenfor tobaksforetningsbransjen.

- Før var det mange små spesialforretninger som kunne tilby både det ene og det andre innen tobakk. Nå er det nesten ingen igjen etter at de fleste er blitt kjøpt opp av de store kjedene, sier hun.

Samtidig som Svenøe ser med triste øyne på dagens utvikling, priser hun seg lykkelig for at folk er i stand til å tenke selv.

- Nå har tobakkhysteriet vart så lenge at folk er i ferd med å reise seg opp igjen. Folk flest er selvstendige mennesker som skjønner at sigarer er en nytelse og at man ikke dør av en liten sigar i ny og ne, sier hun.

Driver nettbutikk
I tillegg til salg av kvalitetssigarer, importerer forretningen en rekke forskjellige maskinrullede sigarer fra hele verden, samt piper, pipetobakker, snus og alskens tilbehør for røkere.

Sigarelskere langt unna tigerstaden kan ta en tur innom nettet. På nettbutikken, som så dagens lys for første gang i 1997, tilbyr Sol Cigar Co et stort utvalg av de samme varene som du får i forretningen.

Tall i MNOK

2005

2004

Driftsinntekter

6,1

7,4

Driftskostnader

5,7

7,3

Resultat før skatt

0,4

0,06

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere