NA24.no

7 av 10 nordmenn blir hjemme i sommerferien

NORSKE HYTTER: Mange nordmenn vil i år velge norsk hytteidyll. Kanskje blir det denne hytta i Beiarn i Nordland, en hytte i Lofoten, eller den private familiehytta. 
NORSKE HYTTER: Mange nordmenn vil i år velge norsk hytteidyll. Kanskje blir det denne hytta i Beiarn i Nordland, en hytte i Lofoten, eller den private familiehytta.  Foto: Jim T. Kristensen (Statskog)
I år blir det hytteferie.

I en spørreundersøkelse gjennomført av TNS Gallup for NHO Reiseliv, sier 68 prosent av de spurte at de skal feriere i Norge i sommer.

Dette er en sterk økning fra i fjor da 49 prosent sa de skulle feriere i Norge.

- Norge er et fantastisk land å feriere i, så det er svært gledelig at mange vil feriere her hjemme. Norge har en unik natur å tilby, og her har vi et bredt tilbud av mulige ferieaktiviteter både til lands og til vanns. Når vi også tenker på den flotte sommeren vi hadde i fjor, og kronekursen som fortsatt er lav, er det all grunn til å legge ferien sin til Norge, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Over halvparten av de som skal feriere i Norge, oppgir at de skal bo på privat hytte.

100 prosent belegg
Et av stedene som merker trykket, er Lofoten.

- Sommeren er høysesong hos oss og belegget er nesten 100 prosent. Vi var fullbooket i fjor også, men vi merker at forespørslene har økt fra i fjor. Økt forespørsel fører også til økt gjennomsnittspris, sier Erik Taraldsen, direktør ved Thon Hotel Lofoten.

Det er tyskerne som er i flertall blant turistene.

Helt sør i landet, forteller Dyreparken i Kristiansand at de allerede nå har et belegg på 91 prosent på overnatting i Abra Havn og Kardemomme by.

- Vi har forventninger til en enda bedre sommersesong enn i fjor, sier  Wenche Munkelie.

Mest tro på nabolandene
Mens nordmenn flest planlegger hjemmeferie, ser også reiselivsnæringen fram til en strålende sommer. 92 prosent av reiselivet tror på en bedre- eller like god sommer som i fjor - og det til tross for at sommeren i fjor var en knallsommer.

I undersøkelsen svarer 49 prosent at de tror nærmarkedet - Skandinavia, Storbritannia, Nederland og Tyskland -  har størst potensialet i tiden fremover.

26 prosent mener Norge har størst potensialet.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere