NA24.no

70 prosent mottar svindelfakturaer


KARTLAGT SVINDEL: Jack Fischer Eriksen i  Næringslivets sikkerhetsråd sier at Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge for første gang har kartlagt omfanget av fakturasvindel i Norge.
KARTLAGT SVINDEL: Jack Fischer Eriksen i  Næringslivets sikkerhetsråd sier at Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge for første gang har kartlagt omfanget av fakturasvindel i Norge. Foto: Arne Røed Simonsen (NSR)
Sist oppdatert:
70 prosent av norske selskaper blir utsatt for fakturasvindel.

Fakturasvindel er noe både Nettavisen og andre medier skriver om med jevne mellomrom. Nå har Opinion kartlagt omfanget av denne ulovlige virksomheten.

Dette er gjort i forbindelse med Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge (Krisino), som Opinion gjennomfører på oppdrag fra Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

- Krisino har for første gang kartlagt omfanget av fakturasvindel i Norge, sier direktør Jack Fischer Eriksen i NSR til fagbladet Aktuell Sikkerhet.

Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge (Krisino), har for første gang spurt norske bedrifter om de har vært utsatt for svindelforsøk.

Sju av ti norske virksomheter har fått tilsendt fakturaer for varer eller tjenester som aldri er bestilt.

– Så mange som 78 prosent av norske virksomheter svarer i Krisino at de har vært utsatt for overrumplende salg over telefon til bedriftsoppføring i nettkatalog eller lignende. Det er et skremmende høyt tall, sier direktør Fischer Eriksen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere