NA24.no

Kjendiser til kamp mot staten

Sist oppdatert:
Kongen og flere andre rike og kjente båteiere risikerer å miste båtplassene sine på Bygdøy. De raser mot regjeringen.

Les NA24 på mobil

Nå går Killingen båtforening til kamp mot regjeringen for å beholde de eksklusive båtplassene sine.

NA24 - din næringslivsavis

Arbeidsutvalget bad de rundt 100 fremmøtte om et mandat til å ta opp kampen mot Statsbygg og regjeringen - og det fikk de.

Kongen ga bort eiendommen
Den ekstraordinære generalforsamlingen i Killingen båtforening ble avholdt på Bygdøy på mandag, etter at staten har gjort det klart at de ikke vil forlenge kontrakten med den fasjonable båtklubben.

Det var i 2004 at Statsbygg overtok grunnen ved Killingen på Bygdøy i forbindelse med at Kong Harald overdro store deler av Kongsgården til staten.

Mange kjendiser
Foruten at Kongen fremdeles har fem båter liggende på Killingen båtsenter, er det en rekke fremstående personer blant de 450 båteierne. De risikerer å miste plassene sine fra og med neste sommer.

Blant disse er NRK-kjendis Ivar Dyrhaug, næringslivstopp Kjell Almskog, skipsreder Jens Ulltveit-Moe, Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, kjendisboligmegler Odd Karlsnes, Bellona-Frederic Hauge, regissør David Reiss-Andersen og kjendismegler Finn Caspersen.

Kjendisfaktoren til tross, arbeidsutvalget i Killingen båtforening advarte sine medbåteiere mot å ta kampen for båtplassene sine i media.

- Skal det løses i pressen, blir det et nytt Beirut. Det er ingen spøk å komme på kant med visittkort som det står departement og Statsbygg på, sa AU-leder Erik Arenstedt.

- Bare å legge ned
Nå ønsker altså staten å rydde opp i området, og vil ikke fornye kontrakten med senteret.

Tomtefester og eier av Killingen båtsenter, Tim Wang, har gjort det klart at han ikke kan drive uten kaianlegget, med kranen som trengs for å få større båter på land, og de rundt 150 parkeringsplassene båteierne i disponerer i dag.

- Da er det bare å legge ned, sier Wang til NA24.

- Fikk lovnader
Wang hevder han har fått forsikringer fra den forrige regjeringen om at forholdene skal legges til rette for at driften av båtsenteret skulle fortsette. Wang har drevet båtplassene på Killingen og fastlandet siden begynnelsen av 80-tallet.

Under den ekstraordinære generalforsamlingen i Killingen båtforening mandag gikk det fram at båteierne i bunn og grunn ga beng i hvem som drifter båtplassene, bare de får beholde båtene sine på Killingen.

Utarbeider plan B
De vel hundre fremmøtte båteierne ga arbeidsutvalget mandat til å jobbe frem et forslag til løsning som innebærer at både båtsenteret og båtplassene får bestå - samt en plan B hvor fokus bare er på båtplassene.

- Disse planene er ikke klare ennå, men fristen er kort. Det er snakk om få uker, ikke måneder, sier leder i Killingen båtforening, Anders Norheim til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere