*Nettavisen* Økonomi.

75 mister jobben på vindusfabrikk

USIKKER FRAMTID: Torsdag ettermiddag fikk de ansatte beskjed om at arbeidsplassen deres på Arneberg legges ned. Foto: Kjell R. Hermansen (Glåmdalen)

NorDan stenger dørene på Arneberg.

24.04.14 18:13

Administrerende direktør Tore Rasmussen i NorDan informerte torsdag ettermiddag de ansatte om nedleggelsen, skriver Glåmdalen.

Alle de 75 ansatte ved vindusfabrikken på Arneberg, som ligger mellom Elverum og Kongsvinger, mister jobben i forbindelse med nedleggelsen.

Rasmussen forteller til Glåmdalen at produksjonen ved fabrikken vil fortsette i ytterligere et halvt år, før dørene stenges på Arneberg.

Dette for å ta unna ordre som ligger inne, og som kommer inn.

NorDan, som også har en fabrikk i Polen, sier det ikke lenger er lønnsomt å produsere i Norge for å møte etterspørselen i Storbritannia og Sverige.

- NorDan har en stor produksjonskapasitet i konsernet og vi må gjøre dette for å tilstrekkelig lønnsomhet. Jeg håper og tror fabrikken på Arneberg kan produsere i et halvt år, de ansatte vil i dette tidsrommet få en anledning til å finne nytt arbeid. Valget vårt sto mellom fabrikken på Otta og Arneberg, Otta skal drives videre som i dag. Det var produktspekteret som avgjorde denne avgjørelsen, sier Tore Rasmussen.

De ansatte ved NorDan tok budskapet med fatning, flere uttalte at dette ikke var noen stor bombe slik som situasjonen har vært siden før jul, men de var sterkt preget av beskjeden at fabrikken er nedlagt fra november i år.

Dagen før juleferien fikk de ansatte beskjed om permittering fra 27. januar i år.

- Vi må se oss etter noe nytt arbeid. Vi ansatte har alltid hatt et godt samhold på fabrikken, vi ble enda mer sammensveiset etter at budskapet om permitteringen kom rett før jul, sier Elin Brodal.

Les flere saker i Glåmdalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.