NA24.no

800 millioner til EDB

Nye kontraktdryss til EDB. Fire banker vil ha IT-tjenester.

For andre gang på under en uke kan EDB melde om omfattende kontrakter.

I forrige uke kunne IT-konsernet kunngjøre at DnB Nor har inngått en fornyet og utvidet avtale om kjøp av IT-tjenester til en samlet verdi av cirka 3,8 milliarder.

I dag meldes det at fire norske banker har inngått en fornyet og utvidet avtale med EDB om kjøp av IT-tjenester.

- Dette er en viktig avtale for EDB. Det er en bekreftelse på at våre løsninger er konkurransedyktige, og tilfredsstiller høye krav til stabilitet og prosesseffektivitet. Vi er svært glade for å kunne videreføre det gode samarbeidet vi har med Sparebanken Sør, Sparebanken Sogn og Fjordane, Helgeland Sparebank og Gjensidige Bank, sier Endre Rangnes, konsernsjef EDB.

Avtalen omfatter løsninger og drift av bankenes elektroniske tjenester. Løsningene EDB Kreditt og Salg & Kundeservice inngår som nye elementer i kontrakten, og sikrer bankene en fornyelse av sine kanaler. Gjennom EDBs løsningsportefølje sikres bankene kostnadsdeling på sentrale komponenter, og gis tilgang til det nyeste innen kunde- og saksbehandlingsverktøy.

Avtalen løper fra 1. april til og med 31. mars 2014 og har en verdi på 800 millioner kroner.

Om lag 650 millioner er ny omsetning, et resultat av forlengelse av eksisterende avtaler og salg av nye løsninger. Helgeland Sparebank går som et resultat av ny avtale over fra sine eksisterende kanalløsninger til EDBs løsningsportefølje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere