NA24.no

800 ulovlige milliarder

Sist oppdatert:
Kampen mot ulovlig kapitalflyt over landegrensene skal trappes opp.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) samarbeider med Verdensbankens sjef Robert B. Zoellick om denne kampen, og drøftet spørsmålet under et møte i Reykjavik torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

De to vil nå jobbe tett sammen i kampen mot ulovlig pengeflyt og skal arrangere en felles konferanse om temaet.

- Opp mot 800 milliarder dollar krysser verdens landegrenser ulovlig hvert år fra fattige land. Det er nesten åtte ganger mer enn den totale potten med utviklingshjelp. Derfor er jeg glad for vi nå kan sette dette viktige temaet høyere opp på den internasjonale dagsordenen, sier Solheim i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

Den nye konferansen skal arrangeres til høsten, i forkant av den store konferansen om finansiering for utvikling i Qatars hovedstad Doha.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Både Verdensbankens president og den norske regjeringen har flere ganger uttrykt bekymring for de negative effektene av ulovlig kapitalflyt i verden.

Utviklingsministeren poengterer at fattige land blir tappet for sårt trengte penger når de enorme milliardverdiene forsvinner, når disse milliardene ikke er registrert eller skattet noe sted.

- Problemet er for stort til at vi kan overse det. Regjeringen prioriterer kampen mot ulovlig kapitalflyt høyt. Vi håper denne konferansen vil gi dette viktige arbeidet et stort løft. Konferansen kommer i tillegg til den internasjonale arbeidsgruppen Norge leder om skatteparadiser, sier Solheim i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere