80.000 nye jobber i juni

En skuffende nedgang i løpet av våren har fått mange til å lure på om oppgangen av arbeidsløse tok en tur til det verre.

En skuffende nedgang i løpet av våren har fått mange til å lure på om oppgangen av arbeidsløse tok en tur til det verre. Foto: JASON REED (Reuters)

Uendret arbeidsløshet i USA.

En fersk rapport viser at arbeidsgivere i USA ga 80.000 amerikanere jobb, men at det ikke var nok til å bringe arbeidsledigheten ned. Det er knapt en forbedring fra de 77.000 som fikk jobb i mai.

Arbeidsløsheten blir dermed uendret på 8,2 prosent. Det melder CNN.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Usikkert arbeidsmarked
Arbeidsmarkedet har vært usikkert i år, med en sterk jobbvekst de første månedene av 2012. Så en skuffende nedgang i løpet av våren har fått mange til å lure på om oppgangen tok en tur til det verre.

Se ledighetsraten, fra stat til stat her

Forsterker frykten
Den amerikanske økonomien trenger minst at 125.000 arbeidsplasser opprettes hver måned for å holde tritt med befolkningsveksten, ifølge nettstedet.

Omtrent 12,7 millioner Amerikanere forblir arbeidsløse, og 41,9 prosent av dem har vært det i seks måneder eller mer. Ytterligere 88 millioner som ikke har arbeid er ikke her regnet som arbeidsledige, fordi de ikke har sett etter jobb de siste fire ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag