Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

800.000 offentlig ansatte får ny tjenestepensjon

Leder for Akademikerne, Kari Sollien, er glad for at organisasjonen har sagt ja til ny avtale om offentlig tjenestepensjon.
Leder for Akademikerne, Kari Sollien, er glad for at organisasjonen har sagt ja til ny avtale om offentlig tjenestepensjon. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)
- Gir bedre uttelling for å stå lenge i jobb, sier leder i Akademikerne.

Akademikerne slutter seg til de andre hovedorganisasjonene i offentlig sektor og sier ja til ny offentlig tjenestepensjon for ansatte i staten og kommunene.

Les også: Solid ja-flertall til ny offentlig tjenestepensjon

Den nye ordningen vil gjelde rundt 800.000 offentlige ansatte fra 2020.

– Vi er fornøyd med å nå ha landet et intenst arbeid som er svært viktig for mange av våre medlemmer. Dagens pensjonssystem var nødt til å endres, og det er viktig at vi nå får på plass et system som gir bedre uttelling for å stå lenge i jobb, og som er bærekraftig for fremtiden, sier Kari Sollien, leder i Akademikerne.

Et klart flertall av medlemmene hos de tre andre sammenslutningene, LO, YS og Unio, sa ja til avtalen i slutten av mai, etter at det hadde blitt avholdt uravstemninger i en rekke forbund. Torsdag ble et tilsvarende resultat i Akademikerne lagt fram for styret etter vedtak i organisasjonens tre forhandlingsutvalg.

– Vi har stått på for våre medlemmer og har sammen kommet fram til en ordning som har fått bred støtte i våre medlemsforeninger. Vi kommer til å jobbe for å sikre at implementeringen av avtalen ivaretar våre medlemmer på en god måte, sier Sollien.

Den nye pensjonsordningen innføres fra 2020 for ansatte som er født i 1963 og senere. Ansatte født før 1963 beholder dagens pensjonsordning.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!