NA24.no

81.300 står nå uten jobb

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
I løpet av januar gikk arbeidsledigheten ned med 2.300 personer.

Ved utgangen av januar var 81.300 personer registrert som helt ledige. Det er 500 færre ledige nå enn for ett år siden.

- Vi ser nå et klart fall i ledigheten. Det er færre nye arbeidsledige som melder seg hos NAV og det lyses ut flere ledige stillinger. Dette tyder på at etterspørselen etter arbeidskraft har tatt seg opp den siste tiden, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Antallet helt ledige utgjør nå 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Færre nye ledige
Det er nå færre nye arbeidsledige som melder seg ledig enn for ett år siden. Sammenlignet med januar i fjor, har ledigheten blant de som har søkt jobb i mindre enn fire uker, gått ned med 10 prosent, mens den har økt med 22 prosent for de som har søkt jobb i mer enn ett år.

Det ble lyst ut fem prosent flere ledige stillinger i januar sammenlignet med samme måned i fjor. Størst økning er det innen bygg- og anleggsyrker, der det ble lyst ut 43 prosent flere stillinger. Innenfor ingeniør- og IKT-fag finner vi 31 prosent flere ledige jobber, og innenfor industriarbeid 24 prosent. Blant yrkesgrupper som hovedsaklig tilhører offentlig sektor, har antall nye ledige jobber gått ned. Innen undervisningsyrker er det ni prosent færre ledige jobber og innen barne- og ungdomsarbeid syv prosent færre, heter det i meldingen fra NAV.

Færre ledige i privat sektor
Siden januar i fjor har det blitt flere ledige med bakgrunn fra offentlig sektor, mens det har blitt færre ledige fra privat sektor. Ledigheten har økt mest innen undervisning, hvor det har blitt 21 prosent flere ledige på ett år. Innen helse, pleie og omsorg og barne- og ungdomsarbeid har ledigheten økt med 15 prosent. Ledigheten er imidlertid fortsatt lav innen disse yrkene. I undervisning er ledigheten på 0,9 prosent og innen helse, pleie og omsorg er den på 1,3 prosent.

Ledigheten går mest ned for industriarbeidere og meglere og konsulenter. Det er nå syv prosent færre ledige industriarbeidere og seks prosent færre ledige meglere og konsulenter enn for ett år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere