NA24.no

835.000 så «dommerskandalen»

- SKANDALE: Yuichi Nishimura ga Kroatia gult kort. - En liten skandale, sa TV 2s Ståle Solbakken.
- SKANDALE: Yuichi Nishimura ga Kroatia gult kort. - En liten skandale, sa TV 2s Ståle Solbakken. Foto: Ivan Alvarado (Reuters)
Sist oppdatert:
Ja, vi elsker fotball-VM.

Kroatia sparket i gang VM torsdag kveld. Åpningskampen mot vertsnasjonen Brasil ble en folkefest.

Seertallene viser at 835.000 nordmenn så kampen på TV 2. På det meste var 1.016.000 innom kampen, og over 60 prosent av seerne var menn.

Lover svært godt

- Det er ekstremt bra. Dette er på høyde med mange av OL-sendingene til TV 2, og uten tvil veldig godt levert, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i Carat til Nettavisen.

Det at åpningskampen gjør det så bra, lover svært godt for resten av VM, mener han.

- Vi kan nok forvente at flere av kampene leverer seertall på dette nivået, sier Teslo.

Til sammenligning ble åpningskampen under forrige fotball-VM mellom vertsnasjonen Sør-Afrika og Mexico sett av 277.000 seere på Viasat 4. Den TV 2-sendte kampen mellom Uruguay og Frankrike samme kveld ble sett av 550.000, melder TV 2.

- Dette er en drømmestart på fotball-VM for TV 2. Seertallene er magiske, og lover godt for resten av mesterskapet. Vi satser stort på VM og skal gi de fotballinteresserte en bred dekning på både TV og nett i ukene som kommer, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i en pressemelding.

TITTER I SPEILKULEN: TV-ekspert Per Christian Strand Teslo tror på gode seertall for VM.

- Skandale

Brasil vant kampen mot Kroatia med sifrene 3-1. Det var under andre omgang at den japanske dommeren serverte et straffespark som ble kampens store snakkis.

- Vi har kanskje fått se VMs første lille skandale, sa ekspert Ståle Solbakken i TV 2s studio etter kampslutt.

Kanalen sender sammen med NRK alle kampene fra VM. Brasil er mestvinnende i VM-historien med hele fem seirer, og har deltatt i samtlige VM-sluttspill siden starten i 1934.

Våkenatt for TV-seerne

Mye tyder på at mange nordmenn «ikkje skal sova bort sumarnatta» fredag kveld. Tre kamper skal på skjermen, og den siste starter ved midnatt.

Nettavisens sportsredaktør gleder seg til kampene, men det er ikke bare fotball som svirrer i hodet til redaktøren.

- Vi glemmer heller ikke Mats Zuccarello og hans New York Rangers, som spiller ny finalekamp klokken 02.00 natt til lørdag. Vi dekker jo også dette på en svært fyldig måte. Så dette blir en lang dag og natt, sier Roy Kvatningen entusiastisk.

Hva synes du om kampen? Si din mening i kommentarfeltet!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere