NA24.no

- Organisert kriminalitet

Sist oppdatert:
Politiet mener at 42-åringen og hans brødre og nevø systematisk har tømt kommunekassa i Bærum. 15,1 millioner kroner skal være borte.

DRAMMEN/OSLO (NA24): Fredag blir den kommuneansatte 42-åringen fremstilt for varetektsfengsling sammen med sine tre familiemedlemmer. Det skjer i Drammen tingrett. Påtalemyndigheten har bedt om fire uker varetektsfengsling for alle de fire siktede, hvorav to uker med medie-, brev-, og besøkskontroll.

NA24 oppdaterer saken fortløpende.

Så lang har den hovedmistenkte 42-åringen har samtykket i varetektfengsling, og hans bror, samtykket i varetektsfengsling.

- Min klient har samtykket til varetektsfengsling. Det betyr ikke at han har erkjent straffskyld, sier forsvareren til den 42 år gamle kommuneansatte i Bærum. Advokaten, Petter Bjørk, sier at hans klient benekter straffskyld. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

- Min klient ønsker ikke at jeg skal kommentere saken overfor media, sier Bjørk.

NA24 - din næringslivsavis

Politiet har siktet 42-åringen for korrupsjon, men også for organisert kriminell virksomhet. Dette gjør siktelsen mot de tre langt mer alvorlig enn bare korrupsjonsanklagene som har vært kjent fra tidligere.

Innrømmet
De fire siktede vil møte i Drammen tingrett med en times mellomrom utover fredagen. Den ene broren, og nevøen til 42-åringen, har i politiavhør erkjent straffbare forhold i avhør.

- Min klient sier at han skjønte at han fikk godt betalt for jobber han fikk gjennom onkelen sin, og at det var uheldig, sier advokat Svein Duesund til Budstikka.

- Min klient har erkjent deler av forholdene, men stiller seg uforstående til beløpet størrelse, sier forsvarer Hans Haug som representerer broren som bor i Midt-Norge. - Han synes beløpet virker veldig høyt, men sier samtidig at han ikke har full oversikt. Han har bare oversikt over forholdene som angår ham selv, sier Haug.

Forsynt seg av kassa
Politiet mener altså at 42-åringen og hans brødre og nevø systematisk har fakturert for mye for arbeidene sine i Bærum.

42-åringen har ansvar for vedlikehold av bygninger i Bærum. Hans to brødre og ene nevø har alle firmaer som driver håndverksvirksomhet. Med falske fakturaer mener politiet at de har beriket seg med 15.126.000 millioner kroner.

I følge siktelsen skal 42-åringen ha mottatt 572.000 kroner fra sine familiemedlemmer. Det er tidligere blitt kjent at politiet fant 300.000 kroner i kontanter hjemme hos 42-åringen.

NA24 har tidligere avslørt hvordan lønningene til de to brødrene og ene nevøen, gikk kraftig opp fra 2002 til 2003. Den ene broren gikk fra en lønn på mellom 200.000 og 300.000 kroner i 2001, til en inntekt på over 1,5 millioner i 2005.

Les mer: Rundsmurte slekta

Lukkede dører
Fengslingene går for lukkede dører. Påtalemyndigheten begrunnet ønsket om lukkede dører med at saken er svært omfangsrik, og at politiet ennå ikke har full oversikt.

- Vi utelukker ikke at det vil komme flere siktelser, sier politiadvokat Oddbjørg Angell til NA24.

Det vil bli kjent utover dagen hvorvidt påtalemyndigheten for medhold i varetektsfengsling. Foreløpig er det ukjent hvordan alle de fire vil stille seg til siktelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere