NA24.no

Hva skal gigantbabyen hete?

Sist oppdatert:
Hydro og Statoil slår seg sammen. Men navnet har ingen snakket om.

Ryktene og spekulasjonene har gått, men knapt noen som har virkelig trodd på muligheten for at Norges to flaggskip skal bli ett.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag morgen slår nyheten ned som en bombe i næringslivsredaksjonene. Olje- og gassvirksomhetene i Hydro og Statoil fusjoneres.

Les mer: Statoil og Hydro slår seg sammen

- Det er en ny epoke, sier statsminister Jens Stoltenberg på pressekonferansen.

- Som enda ikke har noe navn, legger han til.

Verdens største på offshore
Statoil er representert i 33 land og selger rundt to millioner fat med olje hver dag.

Hydros olje- og gassvirksomhet omfatter 13 installasjoner og produksjonen i 2005 tilsvarte i snitt 563.000 fat med olje, noe som gjør Hydro alene til et av de største offshore-selskapene i verden.

Hydro har norsk kontinentalsokkel som base, men produserer olje- og gass i Angola, Canada, Russland og Libya, og har aktiviteter i Mexicogolfen, Iran og Danmark.

Ifølge Stoltenberg blir det nye selskapet verdens største offshore-selskap. Oslo Børs går amok. Men det er ingen som har nevnt noe nytt navn på det nye multimillionkroners-eventyret.

Hva synes du oljegiganten skal hete? Si din mening nederst i saken.

Statens oljeselskap?
Hydro fortsetter som et rent aluminimumsselskap. Betyr det at Hydro fortsetter å hete Hydro, og at olje- og gassvirksomheten fusjoneres inn i Statoil, slik at bare Statoil-navnet lever videre?

Eller satser man trygt og gjør som så mange har gjort før de: Setter navnene sammen til kombinasjonen Hydro Statoil, eller Statoil Hydro? Skal selskapet hete StatHydrOil?

Staten har planer om å kjøpe opp mot 67 prosent av aksjene i selskapene. Er det dermed tid får å satse på et retro-navn og kall det Norsk Energi? Eller like gjerne Statens gass- og oljeselskap?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere