NA24.no

85-åring svindlet sin syke mor

(Reuters)
Sist oppdatert:
Risikerer å dø i fengsel.

Den amerikanske 85-åringen Anthony Marshall kommer minst til å måtte sitte ett år i fengsel, men risikerer så mye som 25 år, etter at han er funnet skyldig i et omfattende milliontyveri av sin egen mor, ifølge amerikanske medier.

Stjal millionverdier
Den skyldige er enebarn av den avdøde filantropen og sosietetskvinnen Brooke Astor som døde 105 år gammel, lidende av Alzheimer, i 2007.

Juryen har etter en fem måneder lang rettssak funnet Anthony Marshall skyldig i 14 av 16 tiltalepunkter, deriblant grovt tyveri og svindel.

Sønnen skal ha stjålet store millionverdier fra sin mor, som de siste årene led kraftig grunnet Alzheimer, både ved å ha svindlet til seg mange millioner moren ønsket skulle være donasjoner til veldedige stiftelser, men også rett og slett ved å ha plukket ned og tatt med seg svært verdifulle malerier fra veggene hennes.

Kissinger på vitnelisten
Påtalemyndigheten mener blant annet at sønnen forledet Brooke Astor, som på slutten var så syk at hun var redd for sin egen skygge, til å tro at henne finanser var i en så elendig forfatning at kunstverk hun eide måtte selges.

Saken har vakt oppsikt da flere av morens kjente venner har måttet innta vitneboksen. Blant disse finner man personligheter som Henry Kissinger, Graydon Carter og Barbara Walters.

Ga bort milliardverdier
Brooke Astor ga via sin avdøde manns Vincent Astor Foundation vel 200 millioner dollar til forskjellige organisasjoner og institusjoner i New York. Da hun var frisk ble hun ofte sitert på følgende:

«Penger er som gjødsel; det er ikke verdt noe med mindre du sprer det rundt».

Blant annet ble store donasjoner gitt til Metropolitan Museum of Art og New York Public Library.

- Jeg er overrasket over dommen. Vi er veldig skuffet over den, og vi vil definitivt anke, sier Marshalls advokat, Frederick Hafetz.

Foruten sønnen er også en av hans advokater funnet skyldig for medvirkning. Advokaten risikerer syv år bak lås og slå.

Marshall og advokaten er begge ute mot kausjon frem til straffeutmålingen den 8. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere