NA24.no

Bergesen på retrett

Sist oppdatert:
NHO-sjefen moderer seg om sykemeldinger ved samlivsbrudd. - Klønete, sier Foreningen 2 Foreldre.

- Det jeg har sagt er at om man syk er man syk. Dette gjelder også ved samlivsbrudd, sier administrerende direktør Finn Bergesen i NHO.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag sa NHO-sjefen til Kanal 24 at han advarer mot å bruke sykemeldinger for ulike situasjoner som kommer opp i livet. Nå moderer han seg.

Hør Bergesen og døm selv.

- Folk som ikke er syke skal selvsagt på jobb. Men de som er syke må sykemelde seg, sier nestleder Roger Sollied Johansen i Foreningen 2 Foreldre.

- Misforstått
- Bergesen håndterer dette på en klønete måte. Feilsitert eller ei, sier nestlederen til NA24.

NA24 fikk onsdag eksklusiv tilgang til en ny rapport fra Foreningen 2 Foreldre. Den konkluderer med at samlivsbrudd koster næringslivet tre milliarder årlig.

LES MER: Svindyre skilsmisser

- Vi ønsker å sette fokus på at dette er et økonomisk samfunnsproblem, sa nestleder Roger Sollied Johansen i Foreningen 2 Foreldre til NA24 onsdag.

NHO-sjefen gikk torsdag direkte på Kanal 24 og advarte mennesker mot å sykemelde seg ved samlivsbrudd.

- Det var ikke det jeg mente, sier NHO-sjefen i ettermiddag.

Hør Bergesen og døm selv.

Han forklarer at er man virkelig syk gjelder dette selvsagt også ved samlivsbrudd.

Allerede i boks
Johnsen mener problemstillingene må på dagsorden og første skritt implementering i Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS) og bedriftshelsetjenesten rundt i bedriftene. HMS er en samlebetegnelse på arbeidsplassens interne arbeid med miljø- helsevern, arbeidsmiljø og trygghet for de ansatte.

- Det trengs ikke, da det er implementert i HMS. Siden vi snakker om sykdom er dette håndtert, sier Bergesen til NA24.

NHO-sjefen var vert for NHOs årskonferanse på Radisson SAS Scandinavia Hotell i Oslo og sier HMS-reglene ivaretar denne formen for fravær allerede.

- Hele HMS-systemet er bygd opp for å forebygge sykdom. Bergesen som er direktør og representant for næringslivet bør kunne se at nettopp dette er poenget, sier Johansen til NA24.

Foreningen 2 Foreldre fikk tidligere støtte fra Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen.

- Å avvise at en livskrise - som en skilsmisse - er sykemeldingsgrunnlag. Det har lite med mellommenneskelig forståelse å gjøre, sa han til NA24.

LES OGSÅ: Så mye koster bruddet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere