NA24.no

Kristin vil ha strippemoms

Sist oppdatert:
Stripping er kunst, fastlo retten. Nå endrer finansministeren reglene.

Stripping er kunst, fastslo Borgarting lagmannsrett, og fritok strippeshow for moms på inngangsbilletter. Strippebransjen jublet.

NA24 - din næringslivsavis

Men jubelen blir kortvarig. For i stedet for å anke saken til Høyesterett, har finansminister Kristin Halvorsen bestemt seg for å endre reglene.

- Vil ikke anke
- Jeg er ikke enig i den rettstilstand som blir resultatet av lagmannsrettens dom, men mener at en anke til Høyesterett ikke er riktig vei å gå for å få fastslått at det skal være momsplikt på inngangspenger på strippeshow, sier finansminister Kristin Halvorsen i en melding.

Derfor iverksetter hun et hurtig arbeid for å endre regelverket.

- Endrer reglene
Det var strippeklubben Den Blue Engel som satte i gang saken om strippemoms. De anla sak mot staten og hevdet at det ikke skulle ilegges moms på inngangsbilletter for strippeforestillinger. Lagmannsretten kom til at stripping omfattes av det såkalte kulturunntaket i merverdiavgiftsloven, og at inngangsbilletter derfor kan selges uten merverdiavgift.

Finansdepartementet er derimot ikke enig i den rettstilstanden som blir resultat av lagmannsrettens dom. Men i stedet for å anke til Høyesterett, som departementet ikke finner den mest hensiktsmessige veien å gå for å få fastslått at det skal betales merverdiavgift på inngangspenger til strippeshow, endrer de reglene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere