NA24.no

Sendte fly mot Fredriksen

Sist oppdatert:
India sendte fly etter John Fredriksens skip. Den norske kapteinen stakk av.

Indiske myndigheter satte inn flere fly i jakten på det John Fredriksen-eide skipet Crystal Sea. Det kan komme til å koste rederen dyrt.

NA24 - din næringslivsavis

Nå er det ingen som vet hvor oljeproduksjonsskipet befinner seg, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 skrev i forrige uke at John Fredriksens boreselskap, Seadrill, havnet i en heftig krangel med de indiske partnerne og indiske myndigheter etter at produksjonsskipet Crytal Sea forlot Mumbai med kurs mot golfen i Oman.

LES MER: Fredriksen i indisk trøbbel

Selskapet skal angivelig ha stukket av fra en kontrakt, og indiske myndigheter er i harnisk over at skipet forlot landet uten toll- og migrasjonsklarering.

Kampfly tok opp jakten
Ombord var det 16 indiske statsborgere, og den indiske kystvakten tok opp jakten. Med kampfly.

Men Crystal Sea slapp unna, og indiske myndigheter har nå koblet inn ambassader i hele verden i jakten på skipet.

- Man bryter ikke en kontrakt ved å stikke av fra landet. Disse ulovlighetene som Seadrill har gjort seg skyldige i, har konsekvenser, og det krever skikkelige forklaringer, sier ambassadør Mahesh Sachdev til avisen. Han bekrefter at to fly ble sendt etter det Fredriksen-eide skipet.

Milliardkrav
Hendelsen kan komme til å koste dyrt. Ifølge Dagens Næringsliv kan kravet opp mot 400 millioner dollar, fordi selskapet skal ha stukket av fra en kontrakt med det statseide indiske oljeselskapet ONGC.

Kaptein Sigbjørn Neteland nekter å opplyse hvor skipet befinner seg, men forteller til avisen at alle ombord har det bra.

- Det var ingen som var klar over at vi skulle forlate landet. Vi fikk en ny ordre fra eieren da vi kom ut av havnen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere